Recenzent
Habu
Datum
2014-05-14
Absinthe
Pernod Absinthe Recette Traditionelle
Verze
Verte
Typ
destilát
Šarže
0
Barva
10 /10
Komentář
Barvě nelze nic vyčíst. Čistá, možná až podezřele dokonale zelená s brčálovými tóny.
Louche
8 /10
Komentář
Přidaná voda poměrně zvýrazní zmíněnou brčálovost, což ve svém výsledku není moc hezká podívaná. S dalšími kapkami dostává Pernod Absinthe "Recette Traditionelle" příjemější barvu a to klasickou opalinovou zelenou mlhu. Hustý, ale rozhodně ne nejhustější louche.
Poznámka k barvě
Opalinově zelené (odstředěné) mléko.
Aroma
5 /20
Komentář
A sakra... tady jde do tuhého... nebo spíše do řídkého. Po otevření jsem do láhve doslova narval své nozdry, neboť jsem byl velice zvědavý. "Hm, vínovice." prolétlo mi hned hlavou. Ale... co to... to voní nějak sladce. Že by cukr? Po nalití do sklenky se mé naděje na bylinkové aroma kompletně rozplynuly. Přátelé, tam není z bylinek cítit VŮBEC nic. Něco málo vínovice, sladkost a alkohol. Bylinky NULA. Hodně moc mi to přípomíná přeslazený Versinthe. Čichám k tomu neustále, ale postupně mi dochází, že to nemá cenu. Prázdnota. Něco málo bodů za vínovici a za skutečnost, že to nesmrdí, resp. že aroma je takové, slušně řečeno, neutrální.
Hutnost
8 /10
Komentář
Poměrně hutné, ale převalování v ústech nemá dlouhého trvání, protože...
Chuť
6 /20
Komentář
A do prdele! Tak tohle je zlé. To je takřka nepitelné! Tak sladké jako zmiňovaný versinthe to sice není, ale hubu mám jak po dezinfekci. Trpký fenykl hraje pvní a v podstatě jediné housle. Tohle není lahodné ani omylem. Pelyněk? Možná, hořké to je na destilovaný absint poměrně dost. Leda že by tam hodili více pelyňku římského než je zdrávo. Nedivil bych se, kdyby jim upadlo něco lístků pelyňku pravého do barvícího kotle. Tohle podle mě na 99,9% není tzv. "tradiční recept". Tohle je pernodí anýzovka naroubovaná pelyňkem s menším poměrem cukru a vyšším procentem alkoholu. Skoro namátkou tomu dávám 6 bodů. Mám problém to dopít.
Celkový dojem
3 /10
Komentář
Tohle je skoro katastrofa. Jeden bod za louche, další za barvu a jeden za snahu s vínovicí. Jestli kvůli tomuhle zkoupil Pernod Ricard celou zásobu pontarlierského pelyňku, tak nevím, co s tím udělali, protože v tzv. "Recette Traditionelle" to očividně není. Kdybych za to nedal těžká eura, tak to rituálně vyliji do záchodu.
Celkové skóre na základě hodnocení: 38.2 %