Gothicsinth

Recenze pravých destilovaných absintů, bylinných macerátů snažících se býti absintem a bohužel i chemických sloučenin nemajících se jménem absint nic společného.
Recenze
Recenze
Oblíbený absinthe: Preban

Gothicsinth

Příspěvek od Recenze »

Obrázek

Recenzent
        Habu

Datum
        2011-03-07

Absinthe
       Gothicsinthe

Verze
        Rouge

Typ
        destilát

Šarže
        091010

Barva
        5 /10
Komentář
        Láhev je tmavá. Otevírám, nalév... ??? 8-o ...egh, to je KREV! Máme tu rouge absinthe. Zeleného zde není opravdu vůbec nic. Gothicsinthe je rudý jako krev. Nevím jak mám tuto barvu hodnotit, osobně moc neuznávám jinou barvu než zelenou, hnědavě zlatou (dead leaf), případně žádnou. Na etiketě žádná barviva vypsána nejsou, tak snad je to barvené přírodní cestou.

Louche
        4 /10
Komentář
        Opět si nejsem jist, jak mám hodnotit. Kdyby se mi nanaskytla zajímavá podívaná, o které se rozepíšu záhy, tak bych dal 2 až 0. Gothicsinthe se nezačal kalit hned s prvními kapkami... tedy, domnívám se. Stalo se totiž něco nečekaného, absinthe začal ještě více tmavnout, přičemž jsem několikrát nahlas poznamenal \"no ty vole...\". Někde v půlce kalení se dostavila ale celkem zajímavá podívaná, na hladině se vytvořil světlý pruh, který hodně přivřeným okem připomíná klasický louche \"normálních\" absinthů. Tento světlý pruh již nezmizí, viz fotky.
Poznámka k barvě
        Asi nejhnusnější barva, jakou jsem kdy u absinthu viděl. Vemte vodovky, smíchejte všechno dohromady a máte finální barvu Gothicsinthe.

Aroma
        5 /20
Komentář
        Aroma... hehe. No, z láhve to jsou čisté hašlerky. Po nalití do sklenky jsem přičichl a málem mi to zlomilo vaz. 89,9% je 89,9%. Pokud tedy výrobce nemlží.

Hutnost
        5 /10
Komentář
        Překvapivě první doušek nepřinesl očekávanou palčivost alkoholu, což mě skutečně překvapilo. Po převalení a polknutí se mírná palčivost dostavila. Hutnost tak špatná nakonec není, ale příjemné to jaksi není.

Chuť
        7 /20
Komentář
        Takřka katastrofa. Nevím jestli to je zmlsaností ostatními kvalitními absinthy, ale tohle prostě zabolí. Gothicsinthe je pendrekoid ze všechn nejpendrekoidnějších. Po prvním doušku jsem v ocasu překvapivě ucítil i nějaký jiný profil, než jen hašlerky a alkohol, takže jsem zpozorněl a snažil se při dalším usrkávání zjistit, co to bylo, ale marně.

Celkový dojem
        2 /10
Komentář
        Špatný. Druhou sklenku si určitě nedám a i u té první se budu asi trápit. :-/ Cami se ubírá cestou necestou na zcestí, kde moc hezkých zelených víl nelétá. Velká škoda. Nicméně co jsem mohl čekat o něčeho, co samo sebe prodává na základě vysokého procenta alkoholu.

Celkové skóre na základě hodnocení: 33.2 %

<< x >>

Naposledy upravil(a) Recenze dne sob 03. úno 2024 20:26:40, celkem upraveno 1 x.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Gothicsinth

Příspěvek od Habu »

Tak jsem se po nějaké době rozhodl k šílenosti a koupil za 790,- Kč láhev nového kousku z dílny likérky Cami, Gothicsinth. Ač jsem chětl původně Karmagiddon, který by prý měl mít ještě o nějakých 5% více než "slabý" Gothicsinth s jeho 89,9%. Buď jak buď, Gothicsinth putuje první třídou na analýzu k davarovi! :twisted: Mrkněte na fotky... je to šílenost. :shock:

Zájemcům nabízím 150ml za 250,- včetně poštovného... ať se toho proboha zbavim. :roll:
Přílohy
DSCF8462.JPG
DSCF8465.JPG
DSCF8464.JPG
DSCF8466.JPG
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Až se mi chlupy zježily...
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

True gothic indeed. :shock:
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Duncan
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: Berthe de Joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duncan »

připomíná mi to ropu...
Dan
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

Habu, jestli fakt nevíš co s penězma, založ třeba nějakou nadaci, ale tohle už proboha ne :-D
Duncan
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: Berthe de Joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duncan »

musim říct, že si tenhle absint zaslouží nějaké prémiové body navíc za tu originální barvu - a ještě tolik % alkoholu - je to lihová bomba
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Duncan píše:body navíc za tu originální barvu
Chtělo by to video přípravy. Abychom si to: "No ty vole..." mohli říkat ve větším kroužku. Každopádně moje první reakce na to černo-fialové "něco" byla úplně stejná.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

Habu ty jseš fakt blázen :lol: ..založ si nějáký klub mladých masochistů :lol: máš k tomu sklony ;)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

On nevi co s penezma? :D Ja bych vedel! :D
Odpovědět