Mead Base Absinthe

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Re: Mead Base Absinthe

Příspěvek od Wajt »

Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

pakárna :lol: --a hlavně celé jinak to úplně ztratí efekt :?
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Navrhuji emoční klid. Asi vám i rozumím, že se stavíte proti jednorázovému prodeji do Pavlových rukou, ale to chcete abych omezoval množství lahví na jednu osobu? Něco jako ponižující situace když v supermarketu prodávají kilo cukru za 10 korun a ti, kteří si ho chtějí nakoupit, jezdí s vozíkama 10x přes pokladnu tam a zpátky?

Dva místní mafiáni si každý objednal 10 lahví. To jim mám říct že nedám, že je to moc?

Sami jste měli možnost vidět, kolik mafiánů si koupilo archivní láhev pětkového Antoine. Podle toho si dokážete udělat obrázek kolik lahví Mead Base by se pro mafiány prodalo. Takže holt dám na náladu Mead Base s poznámkou, že se jedná opravdu o limitovanou nabídku a počkám až si všichni z vás nakoupí. Ale abych to držel dalšího půl roku a odmítal všechny ostatní zájemce, tak to by mi rozhodně neprošlo.

A jak psal Habu, pokud mafiáni nakoupí 100 lahví, tak logicky nezbude pro Prahu. Teď si jen nedokážu představit situaci, až začnu nabízet L'Ancienne v počtu cca 50 0.7l lahví. To bude peklo.
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

..jasně no-nemá cenu to hrotit...Nejde začít rozhodovat-kdo má nárok na kolik flašek....Jenom je to prostě v tomhle případě takové- však víte..no :?
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Nemyslím si, že rozlícení zdejších bylo způsobeno hrozbou, že by se na někoho nedostalo, v tom je na Martina spoleh. Spíše to je skutečnost, že velká část mead base by měla připadnout společnosti, díky které spousta lidí nabyla dojmu, že absinth(e) je hořký patok, ke kterému patří zapálený cukr.

A vůbec, kde je šaman? Ať se k věci taky vyjádří! :twisted:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Habu: Souhlas, myslím, že Šaman by nás třeba mohl vyvést z unáhledného úsudku (nebo taky ne, že...).

Mám pocit, že hlavní negativní reakce vzbuzuje fakt, že (jak je zde asi absinthisty vnímáno) jeden z fantastických výtvorů Martinových hodlá zkoupit někdo ne pro svou potřebu, ale pro další obchod. Čert ví, jestli jde o to, že na to prostě nejsme zvyklí, nebo z osobních názorů jednotlivých členů na LOr či Absintherii (či tržní hospodářství obecně), nebo nám prostě přijde jen sprosté, aby na Martinově práci a virtuozitě vydělával kdokoliv jiný, než Martin sám (což je myslím především názor většiny, každopádně můj).
Osobně bych rád velmi výrazně ocenil přístup Martina (byť v lehkém flamu zapadl), že se k tomu postavil vlastně naopak - dal nám možnost do konce prosince objednat si, co můžeme a chceme a teprve zbytek pošle do Prahy, byť by mohl hned tento týden pěkně vyinkasovat komplet za celou šarži, vyexpedovat to příští týden a měl by to z krku a ještě by to pro něj bylo méně nákladné. - tedy snad jsem to tak pochopil správně

T.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Martin píše:Něco jako ponižující situace když v supermarketu prodávají kilo cukru za 10 korun a ti, kteří si ho chtějí nakoupit, jezdí s vozíkama 10x přes pokladnu tam a zpátky?
Anybody buying that much sugar is probably producing untaxed alcohol with it. I only hope they know how to run a reflux still.
Já jsem s tebou v Rockland.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ta situace s cukrem je většinou případ včelařů, znám to moc dobře, taky jsem si dělal kolečko přes pokladnu :D Z cukru dělají cukerný roztok a tím dokrmují včely. Když jim totiž sebereš med, tak jim naoplátku musíš dát cukr, jinak by ti umřely. Mimochodem, letos jsme včelám dali víc cukru, než jsme získali medu, tak špatný rok to byl.

edit: ano Tuvy, přesně jak píšeš. Nechám vás v klidu nakoupit a až pak to pošlu do Prahy.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Martin píše: Nechám vás v klidu nakoupit a až pak to pošlu do Prahy.
Díky!
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Já si Martinova přístupu velmi vážím a i když jsem v této diskusi projevil místy agresivněji, rozhodně ta agrese nebyla mířena jeho směrem. Jak už to vystihli jiní, problém není v tom, že Martin prodá, problém je v tom, že půjde tolik do Absinthérie. Problém je v tom, že Martin vyrábí a nasazuje cenovou politiku tak, aby byla co nejideálnější pro milovníky absintu a Varga vyrábí a prodává tak, aby na tom vyrejžoval co nejvíc.

Sem jedním ze dvou, kteří si chtějí vzít deset lahví. Pokud by byl extra velký zájem ze strany mafiánů a ejich okolí, tak si jich klidně vezmu méně a nebudu syslit, stejně jako jsem se vzdal práva na druhou lahev archivního antoníčka #5.

U nás je dnes velmi nemoderní připustit, že něco co je v souladu se zákony volného trhu může být špané. Ale tohle je podle mě jeden z těch případů, i když nám nezbude než se s ním smířit a poděkovat Martinovy, že nám dal tuto možnost a maximálně jí využít.

Asi je to utopické, ale opravdu by mě nic nezahřálo u srdce více, než kdyby většinu zásob dokázali zkoupit mafiání :-).
Odpovědět