Neco mi uniklo??? Sestka je na vinovici???DarkenCZ píše:... vinná báze je určitě moc zajímavá...
St. Antoine
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Příspěvky: 1531
- Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Omnia mea mecum porto.
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 702
- Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
To máš z toho,že si čmáráš sprosté obrázky do sešitu-pak nedáváš pozorDworzaaa píše:Neco mi uniklo??? Sestka je na vinovici???DarkenCZ píše:... vinná báze je určitě moc zajímavá...
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
-
DarkenCZ
Re: St. Antoine
Alespoň, že je pak nehází na fórum....Absinther píše:To máš z toho,že si čmáráš sprosté obrázky do sešitu-pak nedáváš pozor
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Dostal jsem potvzené ceny vína pro další rok a je tedy skoro jasné, že vínovice na delší čas skončí v 7 šarži. Jak určitě víte, tento rok byl na spoustu komodit naprosto katastrofální a víno nebude jak moravské, tak slovenské, maďarské či italské. A to málo, co vinařům zbylo, by na pálení bylo nesmyslně drahé. Příští rok tedy vínovice nehrozí zcela určitě a přespříští bude záležet na situaci.
Už jsem to zmiňoval, vínovice má trochu jiný průběh stárnutí a ve výsledku je chutnější, než cokoliv jiného. Pro aktuální šestku a nadcházející sedmičku už mám tedy nachystaný 50L demižon a obě vínovicové šarže si uložím do svého archivu. Protože kdo ví, kdy se zase objeví.
Chi abyste byli v obraze a tak to hlásím hezky s předstihem.
Už jsem to zmiňoval, vínovice má trochu jiný průběh stárnutí a ve výsledku je chutnější, než cokoliv jiného. Pro aktuální šestku a nadcházející sedmičku už mám tedy nachystaný 50L demižon a obě vínovicové šarže si uložím do svého archivu. Protože kdo ví, kdy se zase objeví.
Chi abyste byli v obraze a tak to hlásím hezky s předstihem.
- Hektor
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 293
- Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak to nezni moc optimisticky..
Snad se nezacina blyskat na horsi casy.
Snad se nezacina blyskat na horsi casy.
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Na horší časy určitě ne. Antoine jsem nikdy neplánoval dělat na vínovici, tyhle dvě šarže jsou bonusem pro absintové milovníky. Měl jsem letos možnost vypálit dost vínovice (kterou potřebuju na jiné produkty) a tak jsem ji přidal i do těch dvou šarží. V budoucnosti by to bez zvýšení ceny nešlo. Bohužel.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 989
- Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak jest...včera jsem se vrátil z Moravy, kde jsme pobývali v jednom sympatickém vinném sklípku - majitel říkal, že takhle katastrofální rok snad ještě nepamatuje
Krom počasí úřadovalo ještě krupobití a ve výsledku ztratil přes 60% úrody.
ad. St.Antoine - wine base jsem chutnal zatím jen na V. ČSAS, tedy velice mladý. Můžu ale říct, že návrah k obilnému základu mě osobně vadit příliš nebude. K St.Antoine prostě tak nějak patří, ta vínovice je tam úplně něco jiného...
edit: Martine, nevíš jak je na tom Gastrostella, mají už VI.šarži ?
ad. St.Antoine - wine base jsem chutnal zatím jen na V. ČSAS, tedy velice mladý. Můžu ale říct, že návrah k obilnému základu mě osobně vadit příliš nebude. K St.Antoine prostě tak nějak patří, ta vínovice je tam úplně něco jiného...
edit: Martine, nevíš jak je na tom Gastrostella, mají už VI.šarži ?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak s tou Gastrostellou bohužel nevím. Do Prahy se ale šestka vozí už 14 dní.
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Martine, mám nápad a vlastně spíše prosbu. Jestli budeš mít někdy čas, chuť a vůbec zda by ti to nedalo moc práce, šlo by nějak shrnout data, kdy která šarže byla plněna? Mám v plánu omrknout pražské krámky a zjistit, kde mají jaké šarže, tak abych věděl, která patří kam na 100%. Poslední dvě bych dohromady asi dal, ale s takovou trojkou bych už měl problém. 
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
To bych mohl, dobrý nápad! Dá se to vydedukovat i z příspěvků tady na fóru, každou šarži jsem řádně hlásil. Z hlavy střelím - třetí šarže se plnila do konce roku 2009, od ledna 2010 do dubna čtverka a pětka od května do srpna.
Na dvojku bys neměl teoreticky vůbec narazit a pokud ano, hned ji poznáš i bez datumu
Takže cokoliv bez sedimentu s datem plnění do konce 2009 je trojka.
Na dvojku bys neměl teoreticky vůbec narazit a pokud ano, hned ji poznáš i bez datumu