St. Antoine

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Absinther »

Pětka je určitě hoodně jiná a v prvních okamžicích je to fakt šok....Ale to se mi na ní líbí ;)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagi »

Tak hořká je asi to co to podle mě vystihuje, možná spíš trpká,,, ale každopádně ten pocit jak mi něco hobluje jazyk je hrůza :)

uvidím až se to rozleží, potřeboval bych to tak o 50% potlačit......
Jinak osobně tak nějak se Švýcarskejma absintama válčím - bo mi zatím nepřinesly nic pro mě výmečného jestly to nebude tím. :?: :!:

osobně radši horší lounche a jemnější chuť ;)
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Wagi píše:Tak hořká je asi to co to podle mě vystihuje, možná spíš trpká,,, ale každopádně ten pocit jak mi něco hobluje jazyk je hrůza :)
Přesně vystihuje i mé pocity z prvního ochutnání. Každopádně jsem tu lahev zazátkoval a nechám to pár měsíců ležet (stejně teď nemůžu pít), uvidíme. Nicméně barva se mění značně, z tmavé, trávově zelené na žlutozelenou.
PytelBrambor
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: Libertine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PytelBrambor »

Tak se chystám opět zakoupit St. Antoine. Posledně jsem měl snad třetí šarži (takový cmrnd mám ještě v lahvi). Na echo zdejší komunity jsem tuhle provedl osvětu u kamarádky a kamaráda v podniku Malá ryba... a jelikož padly rovnou dvě sklínky, tak to asi chutnalo. :)

Jsem tedy zvědav na tu pátou šarži, když se tu dočítám, že je nějaká odlišná. Abych se nedivil... :mrgreen:
,,Svět stál a stojí na práci, ne na náladě, svět udržuje se jen prací, a to prací drobnou, prací stálou."
T.G. Masaryk
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Mj. jak je na tom pátá šarže a zahraniční recenze? Zatím jsem nikde nic nenašel.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Online je zatím jen jedna recenze na feeverte Jinak je feeverte bohužel nějaké mrtvé, Absinthe Guide se neaktualizovala ani nepamatuju. Celkově jsou bohužel absintové fóra nějaké utlumené, Benův Absinthe Review Network to asi ukončil úplně :(

Nevím čím to je, jestli se vyčerpala všechna témata, nebo se na trhu neobjevují žádné nové věci....
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Souhlas, mám stejný pocit. Feeverte.net mi ještě přijde docela "živé". TARN je imho mrtvé. Těžko říct, čím to je, nedostatek témat to podle mě nebude. Spíše si myslím, že absinthe je natolik okrajová záležitost, že více jak dva diskuzní servery ve stejném jazyce se jen těžko "uživí". Pak je to také rozvoj sociálních sítí, jako je facebook nebo twitter, kam se spousta lidí přesunula. Dopad může mít i ekonomická krize, pijáci méně pijí a nemají o čem psát. V neposlední řadě to může být i tím, že si lidé zkrátka najdou jiného koníčka, nebo je absinthe prostě přestane bavit.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Nechci to psát k tvé recenzi St. Antoine, ale díky za ni Wajte! Sám si dominanci fenyklu a yzopu uvědomuju a v šesté šarži s tím budu počítat. Problém bylo to, že jsem v podstatě 4 šarže pracoval se stejným nebo podobným zdrojem bylin a když jsem se dostal k těm nabušeným mrchám z bio produkce, tak jsem netušil co udělají. Musím tedy kvůli jejich kvalitě upravit poměr bylin a počítat s jejich mnohem větší aromatičností.

Taky zavedu solera sytém, tj. že vypálím velké množství absintu, keré budu třeba rok, dva stařit a s ním budu blendovat nové šarže. Tím bych docíl větší kompaktnosti v charakteristice St. Antoine.
Ještě že tu máme takové velké nádrže :)
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Tak to je naprosto super, že se St.Antoine ujal natolik, že můžeš pálit několik šarží za rok a přemýšlet o blendování. Jak jsem psal už v recenzi - ten absinthový pokrok, jaký nastal za necelý rok, je prostě neuvěřitelný.
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Tak dneska jsem okusil konečně petku, barva je krásná, louche bomba. Ale osobně je na mě chuť bylinek ostrá. První doušek i zavonení mi prostě nepřipomínal předchozí šarže :) Má to ovšem mnohé do sebe a jen se bojí, že až tomu přijdu 100% na chuť, tak šestka bude opět jiná :D
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Odpovědět