Do archivu šla třetí šarže po narození syna a do otevření nám ještě zbývá něco málo přes 17 let, ale už teď se těším
St. Antoine
-
electricmud
Re: St. Antoine
Taky mám doma ještě půl lahve druhé šarže a musím říct, že má pro mne pořád svoje kouzlo a tak si ji šetřím jak můžu.
Do archivu šla třetí šarže po narození syna a do otevření nám ještě zbývá něco málo přes 17 let, ale už teď se těším
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Sice to nepatří k St. Antoine, ale i tak. V pátek jedu pro prvních 2000 litrů suprového vína ze kterého udělám základ pro nový absinthe. Žena je proti, navrhuje víno vypít, ale já budu pálit jako o život 
-
DarkenCZ
To znamená, že St. Antoine budeš dělat na vinné bázi nebo ji chceš jen udělat ovíněného bratříčka?Martin píše:Sice to nepatří k St. Antoine, ale i tak. V pátek jedu pro prvních 2000 litrů suprového vína ze kterého udělám základ pro nový absinthe. Žena je proti, navrhuje víno vypít, ale já budu pálit jako o život
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Na vínovici bude ten nový květnatý, Antoine zůstane jak je. Vínovice je drahá jako čert, proto z ní budu dělat jen limitované speciality.
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Teda, ta pětka je ve všech směrech "překvapení". Obzvláště louche - vypadalo to jako povrch planety Jupiter! Barva je ale vyloženě nádherná, jsem zvědav, jak dlouho vydrží.
- dEffect
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
- Kontaktovat uživatele:
Na FB som zavesil par fotiek loche-ujuceho antonicka cislo 5 
**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
-
DarkenCZ
Pětka mě moc překvapila. Barva krásná, louche efekt moc povedený, chuť velmi dobrá... přesto mám ale pocit, že tam nějaká bylinka vystupuje trošku výrazněji než by měla, ale bohužel ji neumím pojmenovat.
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Fenykl, je to fenykl. Měl jsem kdysi od Arabu fenyklová semínka v cukru, ta chuť a vůně je nezapomenutelná. A kromě fenyklu je tam ještě něco, co normálně v absinthe moc nebývá, ale nevím co. Můj první dojem z pětky je zatím spíš negativní (je to ale hodně dáno chuťovými preferencemi).DarkenCZ píše:Pětka mě moc překvapila. Barva krásná, louche efekt moc povedený, chuť velmi dobrá... přesto mám ale pocit, že tam nějaká bylinka vystupuje trošku výrazněji než by měla, ale bohužel ji neumím pojmenovat.
Barva je vyloženě nádherná (dal bych 10), ale louche je extrémní - bohužel až příliš. Nic podobného jsem ještě neviděl, tak hustá, ostře oddělená vrstva, jako na dno sklenice někdo nalik Salko. Největší šok je ale pro mě chuť - jakoby trochu svíravá, zmíněný fenykl zcela dominuje, ale zvláštní je, že mi na jazyku i potom nějakou dobu zůstává jakási pachuť. Nepochybně zajímavý experiment, ale mě osobně na tomhle absinthe chybí chuťová vyváženost. Z Brevans je cítit hlavně máta, ale přesto ta chuť vyvážená je.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to fenykl. Jak jsem psal, ten nový zdroj je neuvěřitelně bohatý na anethol (viz. davarovy testy), který silně louchuje. Použil jsem ho poprvé a tak mě jeho kvality dostaly až po vypálení, v další šarži ho určitě snížím.
Ale fenykl se hodně mění zráním a časem se jeho dominance vytratí. Kdo měl vzorky z druhého dne po vypálení a teď, dva měsíce po vypálení, může potvrdit. Vzpomeňme taky za začátek čtverky, tam se poprvé destilovala meduňka a jaká z ní byla dominantní bomba. Časem se srovnala s ostatními.
Sám jsem plánoval prodej pětky až v červnu-červenci, až po delším zrání, ale trh mě opět překvapil a k vyprodání předchozí šarže došlo opět dřív než jsem myslel. Taky proto začnu šestku pálit co nevidět.
Ale fenykl se hodně mění zráním a časem se jeho dominance vytratí. Kdo měl vzorky z druhého dne po vypálení a teď, dva měsíce po vypálení, může potvrdit. Vzpomeňme taky za začátek čtverky, tam se poprvé destilovala meduňka a jaká z ní byla dominantní bomba. Časem se srovnala s ostatními.
Sám jsem plánoval prodej pětky až v červnu-červenci, až po delším zrání, ale trh mě opět překvapil a k vyprodání předchozí šarže došlo opět dřív než jsem myslel. Taky proto začnu šestku pálit co nevidět.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Louche je prvotřídní! Fenykl nechat!
Pětce skutečně dominuje yzop a fenykl. První mladý vzorek měl silnější heřmánek, který se postupem zrání schoval do pozadí. Barva je prvotřídní! Ještě pořád tam ale chybí ta klasická absinthová voňavost a destilovaného pelyňku by tam také mohlo být víc. Chuť je velice vylepšený mezičlánek mezi výrobky Cami a Eichelbergerem. Včera večer padla polovina láhve. 
- Moderní absinthe chutná moderně.