a5 je v te placacce, je to na ni napsaneTuvy píše:Marine, a co ta lahvem A5? To jsou snad už velké lahve A5 k dispozici? To jsou místo zelené takhle hnědé? To je taky nějaký úlet ne?
St. Antoine
- davar
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
No, tak to mě asi zmátlo, že popis je A3-A4-A5 a lahve jsou v opačném pořadí...
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Hektor
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že je to přesně naopak, sorry.Tuvy píše:No, tak to mě asi zmátlo, že popis je A3-A4-A5 a lahve jsou v opačném pořadí...
Foceno to je normál foťákem, není nějak upravované, jenom rozlišení jsem změnil. A světlo mám nastavitelné takže nebylo úplně přesné s A5 a A4.
A5 opravdu vypadá jak pl. mléko s lehkým nádechem zelené, ale to jen za denního světla. Tohle bylo foceno večer.
Voda byla použita jen studená, neměl jsem led
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- kamamura
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ochutnal St. Antoine, 4. šarži, a srovnávat můžu jenom s Jade Verte Suisse (kromě nich jsem pil jen Hills
, a přijde mi proti JVS:
- zelenější
- víc pelyňkový (hořčí)
- chuť má jakoby méně "vrstev", je výraznější, určitější
Je ale taky výborný, a v neposlední řadě mnohem, mnohem levnější
Recenze psát nebudu, dokud si patřičně nerozšířím obzory.
Kam byste doporučovali začínajícímu absinthovému turistovi vykročit dál?
PS: louche byl u St Antoine vyloženě nádherný, nejdřív takové bezbarvé hemžení, a pak pomalu se zvedající mlha ode dna, až byla tak hustá, že by se dala krájet. Tenhle aspekt mě na absinthu strašně baví.
- zelenější
- víc pelyňkový (hořčí)
- chuť má jakoby méně "vrstev", je výraznější, určitější
Je ale taky výborný, a v neposlední řadě mnohem, mnohem levnější
Recenze psát nebudu, dokud si patřičně nerozšířím obzory.
Kam byste doporučovali začínajícímu absinthovému turistovi vykročit dál?
PS: louche byl u St Antoine vyloženě nádherný, nejdřív takové bezbarvé hemžení, a pak pomalu se zvedající mlha ode dna, až byla tak hustá, že by se dala krájet. Tenhle aspekt mě na absinthu strašně baví.
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
Ještě detail - při otevírání láhve se mi špunt rozpadl v ruce na dvě části (evidentně lepené nějakým klihem). Ačkoliv to samotný zážitek z pití nijak neovlivnilo, a láhev se stejně dobře dá zašpuntovat i polovinou špuntu (a nevím, jestli je to jen kusová vada, nebo vlastnost všech použitých špuntů), přesto se jedná o detail, na kterém by se možná ještě dalo zapracovat.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Krucis, to mě mrzí. Mě samotnému se mi to nikdy nestalo (otevírám systémem půlotáček doprava doleva), ale pár lidí mi to už hlásilo
Přitom ten korek patří mezi nejkvalitnější T-corky, které tu můžu koupit.
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
Ona to není žádná tragedie, příště si na to dám pozor a budu otevírat pomalým, citlivým otáčením špuntu. Ale to víte, pokud otevíráte láhev před nějakou společností v atmosféře napjatého očekávání exkluzivního absinthového zážitku, scénka se špuntem může okamžiku dodat nechtěný komický rozměr (vzpomněl jsem si na inspektora Clouseaua, po přednášce o náročnosti výroby a nedostupnosti na našem území to má přesně to správné načasování 
Mám ale hypotézu - nějaká ingredience ze St. Antoine rozpouští ten klih, kterým jsou části špuntu lepeny. Část špuntu v lahvi byla totiž vlhká, vlhký byl i ten spoj s patrnými stopami lepidla, které se zdálo ne zcela zaschlé.
Mám ale hypotézu - nějaká ingredience ze St. Antoine rozpouští ten klih, kterým jsou části špuntu lepeny. Část špuntu v lahvi byla totiž vlhká, vlhký byl i ten spoj s patrnými stopami lepidla, které se zdálo ne zcela zaschlé.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Ten korek je právě vyráběn speciálně pro vysokovoltážní alkoholy, v certifikátu tuším stojí do 85%.
- Hellsing
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
taky používám půlotáčky a se špuntem nejsou žádné problémy:)
Vlastně už bych se bavil víc, jen kdybych si celej den trhal chlupy z nosu. Nejlíp kombinačkama.