a5 je v te placacce, je to na ni napsaneTuvy píše:Marine, a co ta lahvem A5? To jsou snad už velké lahve A5 k dispozici? To jsou místo zelené takhle hnědé? To je taky nějaký úlet ne?
St. Antoine
- davar
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 597
- Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 757
- Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
No, tak to mě asi zmátlo, že popis je A3-A4-A5 a lahve jsou v opačném pořadí...
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Hektor
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 293
- Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Samozřejmě, že je to přesně naopak, sorry.Tuvy píše:No, tak to mě asi zmátlo, že popis je A3-A4-A5 a lahve jsou v opačném pořadí...
Foceno to je normál foťákem, není nějak upravované, jenom rozlišení jsem změnil. A světlo mám nastavitelné takže nebylo úplně přesné s A5 a A4.
A5 opravdu vypadá jak pl. mléko s lehkým nádechem zelené, ale to jen za denního světla. Tohle bylo foceno večer.
Voda byla použita jen studená, neměl jsem led
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 426
- Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak jsem ochutnal St. Antoine, 4. šarži, a srovnávat můžu jenom s Jade Verte Suisse (kromě nich jsem pil jen Hills
, a přijde mi proti JVS:
- zelenější
- víc pelyňkový (hořčí)
- chuť má jakoby méně "vrstev", je výraznější, určitější
Je ale taky výborný, a v neposlední řadě mnohem, mnohem levnější
Recenze psát nebudu, dokud si patřičně nerozšířím obzory.
Kam byste doporučovali začínajícímu absinthovému turistovi vykročit dál?
PS: louche byl u St Antoine vyloženě nádherný, nejdřív takové bezbarvé hemžení, a pak pomalu se zvedající mlha ode dna, až byla tak hustá, že by se dala krájet. Tenhle aspekt mě na absinthu strašně baví.
- zelenější
- víc pelyňkový (hořčí)
- chuť má jakoby méně "vrstev", je výraznější, určitější
Je ale taky výborný, a v neposlední řadě mnohem, mnohem levnější
Recenze psát nebudu, dokud si patřičně nerozšířím obzory.
Kam byste doporučovali začínajícímu absinthovému turistovi vykročit dál?
PS: louche byl u St Antoine vyloženě nádherný, nejdřív takové bezbarvé hemžení, a pak pomalu se zvedající mlha ode dna, až byla tak hustá, že by se dala krájet. Tenhle aspekt mě na absinthu strašně baví.
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 426
- Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Ještě detail - při otevírání láhve se mi špunt rozpadl v ruce na dvě části (evidentně lepené nějakým klihem). Ačkoliv to samotný zážitek z pití nijak neovlivnilo, a láhev se stejně dobře dá zašpuntovat i polovinou špuntu (a nevím, jestli je to jen kusová vada, nebo vlastnost všech použitých špuntů), přesto se jedná o detail, na kterém by se možná ještě dalo zapracovat.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Krucis, to mě mrzí. Mě samotnému se mi to nikdy nestalo (otevírám systémem půlotáček doprava doleva), ale pár lidí mi to už hlásilo
Přitom ten korek patří mezi nejkvalitnější T-corky, které tu můžu koupit.
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 426
- Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Ona to není žádná tragedie, příště si na to dám pozor a budu otevírat pomalým, citlivým otáčením špuntu. Ale to víte, pokud otevíráte láhev před nějakou společností v atmosféře napjatého očekávání exkluzivního absinthového zážitku, scénka se špuntem může okamžiku dodat nechtěný komický rozměr (vzpomněl jsem si na inspektora Clouseaua, po přednášce o náročnosti výroby a nedostupnosti na našem území to má přesně to správné načasování 
Mám ale hypotézu - nějaká ingredience ze St. Antoine rozpouští ten klih, kterým jsou části špuntu lepeny. Část špuntu v lahvi byla totiž vlhká, vlhký byl i ten spoj s patrnými stopami lepidla, které se zdálo ne zcela zaschlé.
Mám ale hypotézu - nějaká ingredience ze St. Antoine rozpouští ten klih, kterým jsou části špuntu lepeny. Část špuntu v lahvi byla totiž vlhká, vlhký byl i ten spoj s patrnými stopami lepidla, které se zdálo ne zcela zaschlé.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Ten korek je právě vyráběn speciálně pro vysokovoltážní alkoholy, v certifikátu tuším stojí do 85%.
- Hellsing
- Aktivní pijan
- Příspěvky: 51
- Registrován: stř 10. bře 2010 19:52:34
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
taky používám půlotáčky a se špuntem nejsou žádné problémy:)
Vlastně už bych se bavil víc, jen kdybych si celej den trhal chlupy z nosu. Nejlíp kombinačkama.