St. Antoine
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak to jsem vážně zvědavý, co řeknete na pětku
Použiju v ní tak špičkovní yzop a fenykl, že se vám z vůně zamotá šiška! Z pětky udělám pravděpodobně finální podobu St. Antoine. Nechci nic zakřiknout, ale díky těm novým bylinám a úpravě destilace bude kvalitativní skok podobný, jako z dvojky na trojku. A hlavně ji do prodeje nedám dřív, než uznám za vhodné. Čtverka šla do prodeje jen dva měsíce po vypálení (viz vaše vzorky, které ještě nestihly vyzrát do finální chuti a vůni). Teď je už o dost jiná, než byla ve vzorcích.
Taky se na tu čtyřku už tak těším, že jsem objednal hned 5 lahví.
Jsem hodně zvědavý, jak bude chutnat kamarádům a zejména kamarádkám. Pátek je den D a zároveň A, tak v sobotu poreferuju, jaký byl první kontakt s pravým Absinthem u patnácti nezasvěcených pokusných králíků, které jsem zlanařil na večírek.
Kdyby se v Praze našel někdo s fontánou, tak má dveře otevřené! 
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Tak po včerejší vydatné degustaci IV. šarže jsem potěšen. Nicméně asi nechám další láhev trochu uležet. Je obecně čtyřka o tolik zelenější než trojka nebo je jen čerstvá? Mj. nemohl jsem se zaboha rozhodnout, zda je lepší z troškou cukru nebo bez - u trojky jsem váhat nemusel a cukr rovnou nechával v kredenci.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Barva je světlejší a jasnější nejen kvůli vysazení meduňky z barvícího procesu, ale taky díky zlepšení barvícího procesu. Zelená barva bude teď stabilnější a déle vydrží. Za tu radu v barvícím procesu (týká se teplot) děkuji padlému absintovému mistrovi Sergemu!
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
No, 19. února jel Serge do Herveldu, kde (dle jeho slov na FB) dojde ke znovuoživení holandské zelené víly. Myslím, že o Sergovi ještě uslyšíme!padlému absintovému mistrovi Sergemu!
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Tak zde je má recenze. Nebudu ji zahrnovat do regulérních recenzí, jelikož jde o skutečně hodně mladý absinthe a za pár měsíců se bude od tohoto "mládence".
Recenzent
Habu
Datum
11.3.2010
Absinthe
St. Antoine
Verze
Verte
Typ
Destilát
Šarže
5.
Barva
10 /10
Komentář
Barva je bez chyb. Výborná, přírodně sytě zelená.
Louche
10 /10
Komentář
Tak tohle je louche-atomová bomba! Absinthe jsem připravoval pomocí see-saw, takže jsem si počáteční záchvěvy zakalení moc neužil, ale jakmile se mléčný zákal odspodu začal zaplavovat po celé sklence, zíral jsem na to s otevřenou pusou. Hustotou může St. Antoine konkurovat čemukoliv a v mnohých případech by patrně i zvítězil na plné čáře. Takhle husté snad není ani (pasterované
) mléko.
Poznámka k barvě
Hustě mléčná, opalinově zelená z obrazu obrazu Piják absinthu od E. Maneta.
Aroma
17 /20
Komentář
Aroma je přes mládí alkoholu příjemné. Opakovaný čuch mi vůbec nevadil a doufám, že to nebylo způsobenou mým nosem, který je v poslední fázi agresivní rýmy.
Při louche se skryté vůně odhalí jak levná děva (myšleno v dobrém slova smyslu). Čichám a hledám, kde jsem podobnou vůni cítil. Pátá šarže je podle mne hodně podobná vůni Eichelbergeru nebo dokonce Sinopalu od Cami. Ale čichám dále a najednou mi to praští do nosu společně s uvědoměním, co že to tam Martin vlastně přidal. Heřmánek! Při kalení jej tam opravdu ucítíte. K připravenému absinthu jsem si přičichl co nejblíže a nahlas jsem pronesl: "Kruci to voní dobře!" Jsou sice voňavější absinthy, ale St. Antoine pátý je mimo heřmánku (který jde ve finále spíše do pozadí, hned vedle meduňky a anýzu) plný další bylinky, kterou bych koštoval na Yzop... což si budu muset ještě časem řádně otestovat.
Hutnost
9 /10
Komentář
Krémovost takřka stoprocentní.
Chuť
17 /20
Komentář
Další velký krok kupředu. Kvůli mladosti absinthu je nápoj sice hodně palčivý (při převalování v ústech dostanou stěny ústní dutiny skutečně na frak), ale přesto lahodný. Kombinace meduňky a heřmánku je skutečně hodně zajímavá a podle mě i dobrá volba. I chuť připomene Eichelberger nebo některé lepší verte absinthy od Cami. Pelyněk rozhodně nedominuje, stejně tak anýz, který je alespoň přítomný nejen ve vůni, ale i v chuti. Dominantou je zde spíše yzop nebo fenykl... v čemž si ještě musím udělat jasno.
Přijde mi, že pelyněk římský z barvící části jakoby naprosto vyprchal, což (alespoň u mě) není na škodu, v prvních 3 šarží dominoval, což bylo možná na škodu.
Celkový dojem
10 /10
Komentář
Těžko hodnotit absinthe, který ve své podstatě vlastně vůbec nezrál. Dávám 10/10... a doufám, že to není tím, že jsem tu sklenku vypil až moc rychle... jak jsem se moc snažil zachytit všechny chuťové maličkosti. x-)
Celkové skóre na základě hodnocení: 90,0 %
<< x >>
Recenzent
Habu
Datum
11.3.2010
Absinthe
St. Antoine
Verze
Verte
Typ
Destilát
Šarže
5.
Barva
10 /10
Komentář
Barva je bez chyb. Výborná, přírodně sytě zelená.
Louche
10 /10
Komentář
Tak tohle je louche-atomová bomba! Absinthe jsem připravoval pomocí see-saw, takže jsem si počáteční záchvěvy zakalení moc neužil, ale jakmile se mléčný zákal odspodu začal zaplavovat po celé sklence, zíral jsem na to s otevřenou pusou. Hustotou může St. Antoine konkurovat čemukoliv a v mnohých případech by patrně i zvítězil na plné čáře. Takhle husté snad není ani (pasterované
Poznámka k barvě
Hustě mléčná, opalinově zelená z obrazu obrazu Piják absinthu od E. Maneta.
Aroma
17 /20
Komentář
Aroma je přes mládí alkoholu příjemné. Opakovaný čuch mi vůbec nevadil a doufám, že to nebylo způsobenou mým nosem, který je v poslední fázi agresivní rýmy.
Hutnost
9 /10
Komentář
Krémovost takřka stoprocentní.
Chuť
17 /20
Komentář
Další velký krok kupředu. Kvůli mladosti absinthu je nápoj sice hodně palčivý (při převalování v ústech dostanou stěny ústní dutiny skutečně na frak), ale přesto lahodný. Kombinace meduňky a heřmánku je skutečně hodně zajímavá a podle mě i dobrá volba. I chuť připomene Eichelberger nebo některé lepší verte absinthy od Cami. Pelyněk rozhodně nedominuje, stejně tak anýz, který je alespoň přítomný nejen ve vůni, ale i v chuti. Dominantou je zde spíše yzop nebo fenykl... v čemž si ještě musím udělat jasno.
Celkový dojem
10 /10
Komentář
Těžko hodnotit absinthe, který ve své podstatě vlastně vůbec nezrál. Dávám 10/10... a doufám, že to není tím, že jsem tu sklenku vypil až moc rychle... jak jsem se moc snažil zachytit všechny chuťové maličkosti. x-)
Celkové skóre na základě hodnocení: 90,0 %
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Díky za recenzi Habu, dva dny starý absinthe se hodnotí opravdu těžko. Takto mladý absinthe jsem nikdy předtím nedal nikomu ochutnat, ale jsem z této šarže tak nadšený, že jsem neodolal 
Není ještě vůbec vydýchaný a zakulacený, obsahuje 75% alkoholu a aroma se nestačilo ani zdaleka rozvinout. Do tvé sample lahvičky jsem ho stáčel v podstatě teplý přímo z kotle.
Za půl roku z toho bude bomba. Už teď je mi jasné, že toto bude velice pravděpodobně definitivní verze St. Antoine.
Není ještě vůbec vydýchaný a zakulacený, obsahuje 75% alkoholu a aroma se nestačilo ani zdaleka rozvinout. Do tvé sample lahvičky jsem ho stáčel v podstatě teplý přímo z kotle.
Za půl roku z toho bude bomba. Už teď je mi jasné, že toto bude velice pravděpodobně definitivní verze St. Antoine.
- Hellsing
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
V životě bych neřekl, že to řeknu, ale god damn ať už je léto!
Vlastně už bych se bavil víc, jen kdybych si celej den trhal chlupy z nosu. Nejlíp kombinačkama.
- Jenda
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Podobné Eichelbergeru? No krucinál, to bude bomba, už se nemůžu dočkat 
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
To nebude podobné, to bude lepší!
Uvidíte zhruba za půl roku sami.