St. Antoine

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od dEffect »

Slovi píše:A2 už má louche docela slušný. Záleží ale naprosto hodně na tom, jakou vodu použiješ. Z kohoutku a s pár kostkami ledu to extra výhra nebude, ale zkus si nechat v mrazáku zmrznout flašku s vodou a až zmrzne tak ji strč do lednice. Teploty se budou pomalu srovnávat a led rozpouštět a až bude cca 2/3 led, 1/3 voda vytáhni ji (samozřejmě musí to být petka), tak máš perfektně chlazenou vodu i z množstvím ledu, které ji udrží chladnou ještě nějakou dobu. Půlkilový led se jen tak nerozpustí. ;-)

Super hint ... ja mam tiez rad brutalne vychladeny ... ale este som nemal destilat :( dufam uz cskoro !

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Ja bych přechlazenou vodu určitě nedoporučoval, možná to sice zlouchuje, ale přechlazený absint za to myslím nestojí. Potlačíte tím aromatické složky.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Lecco

Příspěvek od Lecco »

Slovi píše:A2 už má louche docela slušný. Záleží ale naprosto hodně na tom, jakou vodu použiješ. Z kohoutku a s pár kostkami ledu to extra výhra nebude, ale zkus si nechat v mrazáku zmrznout flašku s vodou a až zmrzne tak ji strč do lednice. Teploty se budou pomalu srovnávat a led rozpouštět a až bude cca 2/3 led, 1/3 voda vytáhni ji (samozřejmě musí to být petka), tak máš perfektně chlazenou vodu i z množstvím ledu, které ji udrží chladnou ještě nějakou dobu. Půlkilový led se jen tak nerozpustí. ;-)
Tohle musím také vyzkoušet, zatím jsem to dělal buď tak, že jsem dal led do vody, nechal to pořádně vychladit, a pak jsem to přeléval přes kostku cukru, nebo dnes jsem s přítelkyní zkoušel pouze led - dvě kostky ledu přímo do St.Antoine, na lžičku položit kostku cukru obloženou několika kostkami ledu a nechat to pomaloučku tát..trvalo to dlouho, ale povedl se mi nejpatrnější louche :)
BTW přítelkyně téměř jakýkoli alkohol nesnáší, výjimku dělá pouze u dobrého červeného vína a St.Antoine(a chystáme se zkoušet další a další Absinthy), až mne překvapilo jak moc jí zachutnal.
Tuvy píše:Ja bych přechlazenou vodu určitě nedoporučoval, možná to sice zlouchuje, ale přechlazený absint za to myslím nestojí. Potlačíte tím aromatické složky.
Já mám rád, když je opravdu ledový, a sice jsem to nijak nesrovnával, ale (aspoň u St.Antoine) jsem si nevšiml rozdílu ve vůni - ale jak říkám, nesrovnával jsem.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Zajímavost k louche efektu - záleží dokonce i na tvaru sklenice! Čím oblejší dno sklenky, tím louche efekt nastupuje rychleji. Ozkoušeno. Pontarlier sklenka z alandie.de a pontarlier sklenka od Frenchmana. Alandie má špičatější rezervoár a louche efekt nastupuje mnohem později. V budoucnu připravím video, kde to bude názorně vidět.
- Moderní absinthe chutná moderně.
dEffect
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

konecne sa mi dostala do ruky flasticka st.Antoine od Martina (diki Martin ;)). Nevydrzal som to a v praci som si hned jeden degustacny poharik pripravil :) (to ste mali vidiet kolegov ako kukali ze co to robim :D) aj ked ich reakcia po ovonani bola ze je to ako bromhexin ma vcelku sklamala ... Ale ako to tu bolo spominane niekolko krat kolko ludi tolko chuti. Ja ked som ho letmo ovonal pocitil som tu vonu, ktora ma vzdy tak omami. Toto je moja prva recenzia a prva skusenost s absinthom vyrobenym originalnym sposobom.

Farba 6/10

Pekna olivovo zelena az hneda. Vidiet ze uz presiel nejaky cas odkedy bol vyrobeny. Voci svetlu ma jemny nadych zltej. Farba je pekna len sa mi zda prilis zakaleny.

lounche effect 5/10

Lounche sa mi nepodaril zacal sa pekne zakalovat, ale potom to nabralo rychly spad a vysledny stav nebol taky aky som ocakaval. Taky polo priesvitny opar sa vytvoril v pohary. Urcite je to aj tym ze nemam velke skusenosti s vytvaranim pomaleho lounche a aj tym, ze som pouzil broileur na pripravu.

Farba po doliati vody 6/10

Ocakaval som trosku viac mliecnu s nadychom zltozelenej.

Aroma 22/30

Myslim ze toto je jedna z najsilnejsich stranok Martinovho st.Antoine vona je plna a priezracna alkohol nepreraza bylinky. Ja som mal z nej opojne pocity.

Pocit v ustach 5/10

plnost vo voni som ocakaval aj tu, ale nanestastie neprisla.

Taste 10/20

Tu zase musim poznamenat ze nemam dostatocne skusenosti, ale nieco mi tam chybalo a niecoho bolo az prilis. Jednoznacne chut sa neda porovnat s nicim co som do teraz pil.

Celkove hodnotenie 7/10

Urcite st.Antoine II ma svoje nedostatky a som zvedavy ako ich Martin napravil. Sklamal ma najma lounche, ale celkovo som spokojny.

Celkove skore 61/100

Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Díky za hodnocení! To je právě to co potřebuju, zpětnou vazbu od konzumentů. Kdyby nebylo feedbacku od lidí co pili první šarži, tak bych asi neudělal druhou a kdyby nebylo hodnocení druhé, nesnažil bych se vytunit třetí.

Proto je u destilovaných absintů důležitý systém šarží. Byliny jsou každý rok jiné a pokaždé sa dá nějak vylepšit (či pokazit) destilace. Míchané absinty z lihu a trestí chutnají pořád stejně a systém šarží naprosto postrádá smysl.
dEffect
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

Ale musim povedat ze mi chuti kazdym poharikom viacej ! lounche som tiez vykoumal a uz aj s tym som celkom spokojny :) len ma to jednu chybu, takymto tempom to vypijem za tyzden :cry: a potom zase cakat kym sa otvori ten bar ...

Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Repry »

Změna mé recenze dle nového generátoru (na úvodní stránce).
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Dark Knight

Příspěvek od Dark Knight »

Kurva :-( na dně flašky se mi vytvořila usazenina :-( co s tím, filtrovat?
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

U druhé šarže? Třetí a čtvrtá jsou bez sedimentu. Pokud u druhé, tak to buď odfiltruj a nebo to prostě vypij, je to bylinný sediment.
Odpovědět