Slovi píše:F. Liszta som až doteraz nejako extra nemusel. Už len pre to, že mi nie je až tak blízke obdobie romantizmu, ale toto...! Dokonalosť. Sypem si popol na hlavu, že som sa k tomu v rámci štúdia nedostal skôr. Ak máš viacero skladieb tohto štýlu, smelo sem s nimi! V rámci hľadania najkvalitnejšej nahrávky som narazil aj na pôvodnú verziu s orchestrom a ta je rovnako impozantná ako sólový klavír. Počul si? TUTO je to k dispozícii v relatívne obstojnej .flac kvalite.
Stiahnem si to. Díky za link. Teším sa na to.
Okrem tohoto môžem doporučiť Berliozovu Fantastickú symfóniu 5. časť. http://youtu.be/IrezpUWIY98 Inak takéto podobné veci nepoznám.
Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...
Škoda, táto už nemá takú atmosféru ako ta Lisztova, ta je niečo famózneho. Asi sa teraz viacej zameriam na ten romantizmus, lebo sa zdá, že sa tam nájdu ozajstné skvosty... doteraz som sedel vo vážnej hudbe len v extrémoch. Na jednej strane stredovek, na druhej až 20. storočie.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Taky parádní počin. Opravdu miluju hudbu. A nezáleží mi na tom jaká hudba to je hlavně když je to hudba. Klasika, hard rock, rock, power metal ale i starší parádní kapely jako jsou Beatles a AC/DC. pokud to je hudba a chytne mě melodie tak je to pro mě požitek. Ještě bych mohl dodat co hudba podle mě není. A to rap, hip hop, techno, disco a ten moderní popík je taky k pláči. Prostě co se hraje v rádiu to neposlouchám. Přidávám co mi právě hraje ve Winampě. http://www.youtube.com/watch?v=L2Q2i7mQYLA
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.
Vaultboy píše:Ještě bych mohl dodat co hudba podle mě není. A to rap, hip hop, techno, disco a ten moderní popík je taky k pláči. Prostě co se hraje v rádiu to neposlouchám.
Tohle je podle mě strašně zkostnatělý pohled. Jak jsem psal na Fb Habuovi, ještě ani ne století dozadu pro většinu lidí nebyla hudba ani jazz, blues, rock'n'roll, protože to bylo nové a "pobuřující" a nešlo to napasovat na zažité chápání hudby.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Tohle je podle mě strašně zkostnatělý pohled. Jak jsem psal na Fb Habuovi, ještě ani ne století dozadu pro většinu lidí nebyla hudba ani jazz, blues, rock'n'roll, protože to bylo nové a "pobuřující" a nešlo to napasovat na zažité chápání hudby.
Nie je to zriedkavé ani v týchto časoch. Ešte aj dnes je kludne možné, že človek zahliadne suseda alebo niekoho ako nesie transparent s nápisom "Picasso nie je maliar." a ako sa kladne vyjadruje v nejakej diskusii k ženskej obriezke.
Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...
Na mňa metal pri pití pôsobí dosť rušivo (samozrejme je to subjektívne a iba niekedy), tak sem pridám toto. Lara Fabian, spieva to veľmi oduševnene, stojí za to pozrieť si aj to video.