Hudba k Absintu

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Re: Hudba k Absintu

Příspěvek od Slovi »

Do té místnosti jsem se právě zamiloval. :o
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Ja taky...a jak to v zni panecku :twisted:
problem ale je ten, ze audiotechnika v tyhle kvalite uz neni zalezitost statisicu, ale spis milionu..
Na druhou stranu, co sem se bavil s kamaradem, kterej se o tohle zajima, tak rikal, ze rozdil mezi sestavou za 500 000 a 2 000 000 uz neni tak velkej a ze hlavni rozdily sou patrny hlavne v tech nizsich cenach :)

To by se ti, Slovi, studovalo uplne samo, co? :D
Omnia mea mecum porto.
Ithi
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: La Grenouille, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithi »

Dworzaaa píše:rozdil mezi sestavou za 500 000 a 2 000 000 uz neni tak velkej a ze hlavni rozdily sou patrny hlavne v tech nizsich cenach :)
Aha.... :lol: tak to si ten obrázek uložím a občas na něj budu toužebně koukat. :D
The Whole Universe Is Just An Splendid Illusion That Blinds The Human Eye
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

kdyby nahodou nekoho zajimaly dalsi fotky...ale neni tam toho moc co ke koukani...ta mistnost je delana jen k tomuhle ucelu, takze na ty prvni fotce bylo skoro vsechno :)

Skoda, ze do tohodle vlakna neprispiva Tibro..ten plagat by mu mel bejt znamej :)
Přílohy
196461_1646406122662_1312193078_31370965_1642261_n.jpg
197563_1646405642650_1312193078_31370962_1548583_n.jpg
207571_1646405842655_1312193078_31370963_8216423_n.jpg
Omnia mea mecum porto.
Sudlice
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sudlice »

Pěkný pokojíček :mrgreen:
i když trochu sterilní - netoužím po sestavě za statisíce, stačí mi kvalitní sluchátka + stará opuštěná budova a muziku si užiju úplně nejlíp. ;)
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Dworzaaa píše:...ze rozdil mezi sestavou za 500 000 a 2 000 000 uz neni tak velkej...
Pro člověka s běžným sluchem je zbytečná i sestava za 500K. Jednoduše nebude slyšet rozdíl mezi klasickou sestavou domácího kina a audiofilní. A otázka je, jestli vůbec ocení tu klasickou domácí.
Dworzaaa píše:To by se ti, Slovi, studovalo uplne samo, co?
Bohužel moje studium nebylo zas až tolik o poslouchání jak by si člověk myslel. :)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Slovi píše: Jednoduše nebude slyšet rozdíl mezi klasickou sestavou domácího kina a audiofilní. A otázka je, jestli vůbec ocení tu klasickou domácí.
Tak nevim, ja sem sice nekolik let hral na klavesy, ale nerekl bych, ze mam nejak spickove vytrenovanej sluch, ale rozdil mezi nasi sestavou za cca 50 000 a touhle teda citim...a to dost silnej :D
Slovi píše: Bohužel moje studium nebylo zas až tolik o poslouchání...
proc je to v minulym case? Ty uz nestudujes?
Omnia mea mecum porto.
Transilvanian
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Transilvanian »

Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Dworzaaa píše:Tak nevim, ja sem sice nekolik let hral na klavesy, ale nerekl bych, ze mam nejak spickove vytrenovanej sluch, ale rozdil mezi nasi sestavou za cca 50 000 a touhle teda citim...a to dost silnej :D

proc je to v minulym case? Ty uz nestudujes?
Nemusíš mít vytrénovaný sluch. Jen říkám, že je docela rozdíl mezi tím mít "obyčejný" sluch a mít hudební sluch. A už jsem zaznamenal pár příkladů, kdy jsem dotyčným vrazil dvoje sluchátka do ruky (nic moc a obstojný nadprůměr) a sice nějaký rozdíl ve zvuku poznali, nedokázali ale říct, které jsou lepší. Tak by tomu mohlo být i u těch sestav. Ano, dá se předpokládat, že člověk rozdíl uslyší (a nebo taky ne), problém pak ale je, jestli dokáže rozlišit (a ocenit) i kvalitu.

Nuže, nebudu zapírat. Moje konečná byla u dějin středověké hudby. Navíc, ze sedmnácti otázek, kdy patnáct bylo hudebně-historických (špatně hratelné, ale hratelné) a dvě hudebně-teoretické (průser), jsem si vytáhl horší z těch dvou teoretických (megaprůser). :-) Každopádně mi zůstalo cca 85 kreditů, z toho mi tak cca 45 můžou uznat na oboru v rámci katedry, tak teď budu dělat přijímačky na všeobecná uměnovědná studia (nic moc obor, ale uznají mi tam kredity a budu tam v určité míře moct dál studovat hudbu v rámci katedry) a dám to dvouoborově dohromady s teorií a dějinami filmu a audiovizuální kultury ke kterým jsem vlastně přičuchával v rámci osobního zájmu už od střední.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Ajaj :roll: Tak snad ti to tedka vyjde :) ten obor zni sympaticky :)
Omnia mea mecum porto.
Odpovědět