Stránka 1 z 2

Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: čtv 21. kvě 2015 22:07:56
od Rafael
Dnes jsem v Tescu viděl, asi tam budu chodit častěji.
Zpočátku jsem nepochopil proč se to tak jmenuje.... Až pak žena objevila ty červy na dně láhví. Tak mně odtáhla od regálu pryč takže jsem to ani nestačil zdokumentovat....
Doma jsem pošmejdil na netu.., a tady je výsledek:
*
"Nebudeme vás opíjet báchorkami o
omamných látkách obsažených v tělech našich červíků, kdo má všech pět
pohromadě tomu dojde že na legendách o mezcalinu v okolkovaných a našimi
bdělými úřady prověřených lahvích asi taky něco nesedí. Naši červíci jsou
slušně odchované exempláře Potemníka brazilského, neboli Zophobas morio s
průkazem původu ze specializovaných tuzemských farem. Obsah i design láhve
jsme nechali na profesionálech, tekutinu vpravdě lahodnou stvořili vývojáři z
laboratoří věhlasných absinthových kouzelníků L´or special drinks a obal......"
*
Více na: http://www.cervovice.cz/cs/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ufffff..

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: čtv 21. kvě 2015 23:20:36
od Absinther
hmm-takže po strašilce v Absinhe beetle(nebo jak se to jmenovalo) se Loráci posunuli k červíkům.... No proč né? Protein je třeba :muscle a žrádla na světě ubývá :D

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: pát 22. kvě 2015 10:48:47
od Habu
Jo jo, tahle sranda je na trhu už několik let.

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: pát 22. kvě 2015 13:45:55
od Rafael
A zkusil to už tady někdo pít nebo TO aspoň někomu nabídnout?
*
Jsem už viděl v láhvích plavat leccos, ale pro to nevidím jiné využití než gadgets.
Třeba přivézt to kolegům rybářům k vodě...
Ale jak je tak znám, tak by asi využili jen ty červy...
*
Ale třeba by pak nepotřebovali pruty. Jen by tu návnadu vysypali do vody a pak z hladiny sbírali podběráky opilé ryby.

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: pát 22. kvě 2015 16:35:53
od Absinther
hele, jako- jestli je to pití dobrý (což teda absolutně netuším) tak proč né? Červíka hezky po mexicku- třeba je to guud fan v pokročilejším bodě zábavy, kdy už kolektiv pozná, že debata o hovnech je poněkud zacyklená a do hladového okna je to daleko :D :dance :dance :bandit :devil :dance :beer :rock ....třeba já se červů nebojím-tím spíše tadytěch mazlíků ze zveráče- to dostávali pavouci a agama jako zákusek..

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: úte 09. čer 2015 23:51:25
od Rafael
Tak jsem se spletl. Ti rybáři by s těmi červy v láhvích neměli žádný problém. Když jim to přivezu, tak prý té Červovice vypijí jakékoliv dodané množství. Ale sami si to koupit nechtějí....

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: ned 19. črc 2015 21:11:22
od Wajt
Kdysi mě kámoš z hecu přiměl jednoho panáka dát. Bylo to fakt odporný pití (teď se nebavím o těch červech).

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: úte 09. kvě 2017 22:23:18
od kamamura
Nedávno jsem četl nějaký odbornější článek o škůdcích v potravinách, a stálo tam, že trus potemníka je prokázaný karcinogen. Macerovat si to dobrovolně v alkoholu bude zřejmě nějaká okrajová forma masochismu.

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: úte 15. srp 2017 3:02:29
od Rafael
kamamura píše:Nedávno jsem četl nějaký odbornější článek o škůdcích v potravinách, a stálo tam, že trus potemníka je prokázaný karcinogen. Macerovat si to dobrovolně v alkoholu bude zřejmě nějaká okrajová forma masochismu.
Od tématu, nebo třeba i ne když něco klasického vypěstovat je a asi i bude čím dál těžší. A myslím si, že i alkohol k základním potravinám určitě neodmyslitelně patří.
*
Z https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/hmy ... char-35600" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.extra.cz/cesky-kuchar-doporu ... e-vzkazuje" onclick="window.open(this.href);return false;

Zkušený šéfkuchař Petr Ocknecht vychvaluje pojídání hmyzu. „Hmyz je mnohem lépe chovatelný než ostatní dobytek.
Když si dáte misku hmyzu, tak tam máte všechno, co potřebujete, abyste se vyživili. Když si ale dáte steak, tak se najíte, ale pořád vám budou ty látky chybět,“ sdělil. Ve hmyzu je podle něj mnoho látek, které Čechům chybějí.

„Vezměte si, že kráva potřebuje hektar, aby mohla růst, a na steak přitom čekáme dva roky. Musejí tam být zemědělec, řezník, popřípadě nějaký kuchař. To je pět lidí na jedno jídlo,“ dodal Ocknecht. Když si ale podle Ocknechta vezmete například deci cvrčků, můžete je chovat doma v bedýnce, stačit jim budou zbytky. „Vy nic nevyhodíte a potom ještě sníte ten hmyz. Takže je to ekologičtější. Hmyz navíc nepotřebuje tolik prostoru co ten dobytek. Vyživíte se.

Hmyz bude podle Ocknechta představovat obrovský boom i v Česku.
A kdo bude v Česku cílovou skupinou? Navrhuje tak, aby důchodci jedli například hmyzí koncentrát. „Dostanou do těla všechno, co budou potřebovat, a zároveň nebudou strádat tak, jako když stravu šidí o jídla, která si již nemůžou dovolit,“ doplnil. 


(Já bych jen dodal, že ten hmyz bude taky daleko snáze pěstovatelný než nějaké ovoce, polní plodiny nebo byliny).

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Napsal: úte 17. zář 2019 16:54:45
od Rafael
Nebo lihovina z nějaké masokostní moučky?
https://vtm.zive.cz/clanky/svedsky-vede ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Nic není nemožné:
https://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=2776" onclick="window.open(this.href);return false;
*
P.S. Když tak to někdo smažte. Mi osobně se ty nové směry ve výživě, ani v oblasti výroby nápojů, nelíbí. Jen taková blbinka:-((