Jo a pekelná bolest v zádech ještě nepovolila. Třídenní zohybání se z dvoumetrové výšky pro kytičky zanechalo důsledky. To bude sakra drahé pití....
Absintové bylinky
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintové bylinky
Baví a to tak, že moc. Počkám ještě na rozkvetení jednoho kvítku a vrhnu se na destilování. Ale ještě předtím si stihnu napálit vínovici pro další experimenty.
Jo a pekelná bolest v zádech ještě nepovolila. Třídenní zohybání se z dvoumetrové výšky pro kytičky zanechalo důsledky. To bude sakra drahé pití....
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Zabrouzdal jsem na jednohubkový článek na centrumu.cz o afrodisiacích a co tam nevidím:
"ANÝZ NABUDÍ
Bylina, nazývající se anýz, je k dostání v obchodech se zdravou výživou, kde se prodávají sušené rostliny. Jedná se o lehké euforikum. Aktivuje parasympatický nervový systém a zvyšuje hormonální sekreci. Při dávkování spařte 10 až 20 gramů semen této byliny půllitrem vody a denně vypijte 2 až 4 šálky. Můžeme také připravit likér, a to tak, že 15g semen louhujeme v 250g 90 % alkoholu a užíváme jednu likérovou skleničku před jídlem."
CHLAPI, nyní to máme i odklepnuto jako užitečné. Chlastejme tedy absinthe ve velkém a slečny nám pak ještě poděkují.
))
"ANÝZ NABUDÍ
Bylina, nazývající se anýz, je k dostání v obchodech se zdravou výživou, kde se prodávají sušené rostliny. Jedná se o lehké euforikum. Aktivuje parasympatický nervový systém a zvyšuje hormonální sekreci. Při dávkování spařte 10 až 20 gramů semen této byliny půllitrem vody a denně vypijte 2 až 4 šálky. Můžeme také připravit likér, a to tak, že 15g semen louhujeme v 250g 90 % alkoholu a užíváme jednu likérovou skleničku před jídlem."
CHLAPI, nyní to máme i odklepnuto jako užitečné. Chlastejme tedy absinthe ve velkém a slečny nám pak ještě poděkují.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Ha! Tak jestli byl roman chamomile nejdražší přísadou v páté šarži, tak si nedokážu představit cenu za viola odorata, která bude v novém absintu. Dnes jsem kontroloval stav prvního sběru a z množství, které původně tvořilo objem cca 5l (tisíce kvítků) se stalo 0.5l o váze 50g! Nasbírání 1kg v sušeném stavu by muselo obstarat aspoň 10 lidí a ti by museli mít k dispozici souvislý hektar fialek!
- keltos
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
Mohu potvrdit, sběrem fialek bych se živit nechtěl. Cca. 0,5 l asi 2 h a to jsem jsem byl na místech, kde se vyskytují v trsech.
Mohu potvrdit, sběrem fialek bych se živit nechtěl. Cca. 0,5 l asi 2 h a to jsem jsem byl na místech, kde se vyskytují v trsech.
-
DarkenCZ
Mám takovou hloupou otázku, brouzdám po internetových obchodech, ale nikde se mi nedaří najít nějaký, kde by měli semena takových věcí, jako je pelyněk pravý nebo pontský? Může mi někdo z Vás doporučit klidně i kamenný obchod?
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Začal jsem také hledat.DarkenCZ píše:Mám takovou hloupou otázku, brouzdám po internetových obchodech, ale nikde se mi nedaří najít nějaký, kde by měli semena takových věcí, jako je pelyněk pravý nebo pontský? Může mi někdo z Vás doporučit klidně i kamenný obchod?
S římským (pontským) pelyňkem je to ale opravdu bída. :-/ Mám tušení, že sazenice jsou tak trochu nesehnatelné. Nicméně římský pelyněk lze nalézt i v "drsné" české divočině, jen je krapet těžké jej najít.
- Moderní absinthe chutná moderně.
-
DarkenCZ
Tak třeba budu mít teď v létě štěstí, jaké je vlastně přesné datum?Habu píše:Začal jsem také hledat.DarkenCZ píše:Mám takovou hloupou otázku, brouzdám po internetových obchodech, ale nikde se mi nedaří najít nějaký, kde by měli semena takových věcí, jako je pelyněk pravý nebo pontský? Může mi někdo z Vás doporučit klidně i kamenný obchod?Sazenice pelyňku pravého jsem našel v centru Prahy, bohužel si teď nedokážu vybavit, kde to přesně bylo, ale mám tušení, že to bylo někde kolem Bílé Labutě. Zkusím to znovu najít a dám vědět.
S římským (pontským) pelyňkem je to ale opravdu bída. :-/ Mám tušení, že sazenice jsou tak trochu nesehnatelné. Nicméně římský pelyněk lze nalézt i v "drsné" české divočině, jen je krapet těžké jej najít.Případně se domluvit s Tibrem, který na 1.ČSAS všem účastníkům přinesl malé květináče s pelyňkem římským. Aneb jak se vyplatí chodit na srazy!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Přesné datum je předmětem spekulace. Nechci zatím nic oznamovat a pak to x-krát posunovat. Léto to jistí!
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
...byl jsem předběhnut.
Tak to máš, Darkene, alespoň přímo od zdroje.
- Moderní absinthe chutná moderně.
-
DarkenCZ
Tak já bych jen prosil aby se to nekrylo s festivalem fantasieMartin píše:Přesné datum je předmětem spekulace. Nechci zatím nic oznamovat a pak to x-krát posunovat. Léto to jistí!