Absintové bylinky

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Absintové bylinky

Příspěvek od Martin »

Baví a to tak, že moc. Počkám ještě na rozkvetení jednoho kvítku a vrhnu se na destilování. Ale ještě předtím si stihnu napálit vínovici pro další experimenty.
Jo a pekelná bolest v zádech ještě nepovolila. Třídenní zohybání se z dvoumetrové výšky pro kytičky zanechalo důsledky. To bude sakra drahé pití.... ;)
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Zabrouzdal jsem na jednohubkový článek na centrumu.cz o afrodisiacích a co tam nevidím:

"ANÝZ NABUDÍ
Bylina, nazývající se anýz, je k dostání v obchodech se zdravou výživou, kde se prodávají sušené rostliny. Jedná se o lehké euforikum. Aktivuje parasympatický nervový systém a zvyšuje hormonální sekreci. Při dávkování spařte 10 až 20 gramů semen této byliny půllitrem vody a denně vypijte 2 až 4 šálky. Můžeme také připravit likér, a to tak, že 15g semen louhujeme v 250g 90 % alkoholu a užíváme jednu likérovou skleničku před jídlem."

CHLAPI, nyní to máme i odklepnuto jako užitečné. Chlastejme tedy absinthe ve velkém a slečny nám pak ještě poděkují. :-)))
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ha! Tak jestli byl roman chamomile nejdražší přísadou v páté šarži, tak si nedokážu představit cenu za viola odorata, která bude v novém absintu. Dnes jsem kontroloval stav prvního sběru a z množství, které původně tvořilo objem cca 5l (tisíce kvítků) se stalo 0.5l o váze 50g! Nasbírání 1kg v sušeném stavu by muselo obstarat aspoň 10 lidí a ti by museli mít k dispozici souvislý hektar fialek!
keltos
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keltos »

Jo a pekelná bolest v zádech ještě nepovolila. Třídenní zohybání se z dvoumetrové výšky pro kytičky zanechalo důsledky. To bude sakra drahé pití.... ;)[/quote]
Mohu potvrdit, sběrem fialek bych se živit nechtěl. Cca. 0,5 l asi 2 h a to jsem jsem byl na místech, kde se vyskytují v trsech.
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Mám takovou hloupou otázku, brouzdám po internetových obchodech, ale nikde se mi nedaří najít nějaký, kde by měli semena takových věcí, jako je pelyněk pravý nebo pontský? Může mi někdo z Vás doporučit klidně i kamenný obchod?
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

DarkenCZ píše:Mám takovou hloupou otázku, brouzdám po internetových obchodech, ale nikde se mi nedaří najít nějaký, kde by měli semena takových věcí, jako je pelyněk pravý nebo pontský? Může mi někdo z Vás doporučit klidně i kamenný obchod?
Začal jsem také hledat. 8-) Sazenice pelyňku pravého jsem našel v centru Prahy, bohužel si teď nedokážu vybavit, kde to přesně bylo, ale mám tušení, že to bylo někde kolem Bílé Labutě. Zkusím to znovu najít a dám vědět.

S římským (pontským) pelyňkem je to ale opravdu bída. :-/ Mám tušení, že sazenice jsou tak trochu nesehnatelné. Nicméně římský pelyněk lze nalézt i v "drsné" české divočině, jen je krapet těžké jej najít. :roll: Případně se domluvit s Tibrem, který na 1.ČSAS všem účastníkům přinesl malé květináče s pelyňkem římským. Aneb jak se vyplatí chodit na srazy! :twisted:
- Moderní absinthe chutná moderně.
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Habu píše:
DarkenCZ píše:Mám takovou hloupou otázku, brouzdám po internetových obchodech, ale nikde se mi nedaří najít nějaký, kde by měli semena takových věcí, jako je pelyněk pravý nebo pontský? Může mi někdo z Vás doporučit klidně i kamenný obchod?
Začal jsem také hledat. 8-) Sazenice pelyňku pravého jsem našel v centru Prahy, bohužel si teď nedokážu vybavit, kde to přesně bylo, ale mám tušení, že to bylo někde kolem Bílé Labutě. Zkusím to znovu najít a dám vědět.

S římským (pontským) pelyňkem je to ale opravdu bída. :-/ Mám tušení, že sazenice jsou tak trochu nesehnatelné. Nicméně římský pelyněk lze nalézt i v "drsné" české divočině, jen je krapet těžké jej najít. :roll: Případně se domluvit s Tibrem, který na 1.ČSAS všem účastníkům přinesl malé květináče s pelyňkem římským. Aneb jak se vyplatí chodit na srazy! :twisted:
Tak třeba budu mít teď v létě štěstí, jaké je vlastně přesné datum?
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Přesné datum je předmětem spekulace. Nechci zatím nic oznamovat a pak to x-krát posunovat. Léto to jistí!
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

...byl jsem předběhnut. 8-) Tak to máš, Darkene, alespoň přímo od zdroje.
- Moderní absinthe chutná moderně.
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Martin píše:Přesné datum je předmětem spekulace. Nechci zatím nic oznamovat a pak to x-krát posunovat. Léto to jistí!
Tak já bych jen prosil aby se to nekrylo s festivalem fantasie :-) Místo už je známe? :-)
Odpovědět