St. Antoine
- Repry
- Mistr archivář
- Příspěvky: 299
- Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
- Oblíbený absinthe: Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Předpokládám tedy, že i ta poslední várka druhé šarže časem ztmavne a bude stejná jako prosincové plnění. Nebo tou filtrací bude mít zelenější barvu (nepočítám přirozené tmavnutí díky chlorofylu) ?
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Ano, filtrací se to pročistí a trochu zesvětlí. Olivově hnědé to ale zůstane. Časem i to čerstvě nafiltrorvané ale začne sedimentovat.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak je to tady, první recenzenti ve světě dnes dostali vzorky třetí šarže St. Antoine
Jako první se objevila recenze od absintového maniaka Boggyho:
Jako druhý se v rychlosti ozval Kamal, důležitý prodejce absintu v New Yorku, který nás bude ke konci roku prodávat:
Jako první se objevila recenze od absintového maniaka Boggyho:
Tohle byl zlatý hřeb dnešního večera, díky Boggy!Color before: 10/10
That is the colour less demanding people will like as it is vivid green and I will like it as well, as the colour is not too pale as in most of the cases, with few glorious exceptions. A strong and well-earned 10.
Louche: 9/10
Begins like in 2nd batch, so very nice long oil trails, but then gets greatly opaque and turbulent. I am glad Martin has listened to Bitter Bogz' advice and in that department it has paid greatly back.
Colour after: 10/10
Typical absinthe colour, yet not whitish but greenish, hence no flaws.
Aroma: 28/30
Very good and clean anise, permanence of of veronica married with wormwood.
Mouthfeel: 7/10:
Badiane spiciness coats the mouth that is hit by herbal sensation of meticulous quality, not exactly light one, but not too heavy, either.
Taste: 15/20
is complex and requires 1:4 to open fully. The veronica has its say and it is good to hear her trying to be louder than wormwood, pontica, delicate hyssop, very discreet melissa and gentle badiane touch.
Overall: 9/10
That particular batch is light years from 1st and 2nd, I woyuld describe that extrait as orchestral due to its complexity, immensly pronounced wormwood (not shy gigolo anymore) and well-placed anethole buddies. I am glad Martin has taken my advice to his heart and produced something that can really compete with some of the better brands out there. I would put it now in the league of Vieux Carre.
88/100
Jako druhý se v rychlosti ozval Kamal, důležitý prodejce absintu v New Yorku, který nás bude ke konci roku prodávat:
Jsem opravdu šťastný a i když je 23:45, tak se jdu trochu opít!Hello Martin:
We have received the samples for the 3rd batch today, tasted it and loved it. Let me know when will you be ready to sale in NY and we will plan a pre-sale.
-
Ondřej
Re: St. Antoine
Krásný den, pánové!tento víkend proběhl tady v Praze úžasný barmanský seminář pod vedením jednoho z nejlepších světových barmanů, Stanislava Vadrny. Je to jeden z nejuznávanějších a nejaktivnějších barmanů. Pochází ze Slovenka, ale momentálně létá po celém světě. dosáhl velkého uznání jak u nás tak ve světě. cocktailový lístek, který vytvořil pro bratislavský bar Paparazzi by 2x vyhlášen na soutěži v New Orleans za nejslepší cocktailový lístek na světě. Mimo jiné také trénoval barový personál v nejdražším hotelu na světě, dubaiském Burj Al Arab. mohl bych jmenovat asi ještě hodně dlouho.ale proč toto všechno píšu. v pondělí, poslední den semináře, jsem měl konečně chvilku času abych skočil na poštu a vyzvednul si dlouho očekávanou zásilku z nálady: St. Antoine. hned jsem ho tam vzal s sebou a musim říct že sklidil úspech.bohužel jsme neměli absinthové skleničky a tak omluvte způsob servisu,ale účel světí prostředky.přikládám fotečku části účastníků semináře a Antoníčka.
už se těším na třetí šarži
samozřejmě gratuluju k úžasné recenzi!!!
už se těším na třetí šarži
samozřejmě gratuluju k úžasné recenzi!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Super fotka! Díky moc Ondro! Btw ty jsi ten jediný zarostený chlap? 
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 757
- Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Martine, doufám, že když je ta třetí šarše tak skvěle hodnocená, tak bude k dostání i u nás v ČR. Taky se už těším. Kdy začne prodej?
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Zmínili to na feeverte.net a já měl taky dojem, že si Boggy krapet přidal za své zásluhy.
Nicméně je pravda, že barva vypadá lépe a lépe. Teď jsem zvědavý na chuť! 
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Takže to znamená, že v Bugsy's Baru si už taky může člověk dát St. Antoine?Ondřej píše:Krásný den, pánové!tento víkend proběhl tady v Praze úžasný barmanský seminář pod vedením jednoho z nejlepších světových barmanů, Stanislava Vadrny. Je to jeden z nejuznávanějších a nejaktivnějších barmanů. Pochází ze Slovenka, ale momentálně létá po celém světě. dosáhl velkého uznání jak u nás tak ve světě. cocktailový lístek, který vytvořil pro bratislavský bar Paparazzi by 2x vyhlášen na soutěži v New Orleans za nejslepší cocktailový lístek na světě. Mimo jiné také trénoval barový personál v nejdražším hotelu na světě, dubaiském Burj Al Arab. mohl bych jmenovat asi ještě hodně dlouho.ale proč toto všechno píšu. v pondělí, poslední den semináře, jsem měl konečně chvilku času abych skočil na poštu a vyzvednul si dlouho očekávanou zásilku z nálady: St. Antoine. hned jsem ho tam vzal s sebou a musim říct že sklidil úspech.bohužel jsme neměli absinthové skleničky a tak omluvte způsob servisu,ale účel světí prostředky.přikládám fotečku části účastníků semináře a Antoníčka.
už se těším na třetí šarži
samozřejmě gratuluju k úžasné recenzi!!!
- Moderní absinthe chutná moderně.
-
Alchymista
- Aktivní pijan
- Příspěvky: 62
- Registrován: sob 02. kvě 2009 13:17:25
- Oblíbený absinthe: Jade, St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Gratuluji Martine k úspěchu se St. Antoine. Je nádhera takto "živě" sledovat vývoj mého oblíbeného nápoje. Nevím o tom, že by něco podobného dělal jakýkoliv jiný producent alkoholických nápojů. Píšeš docela dost otevřeně a srdečně. Nedokážu si představit jak by něco podobného o výrobě Fernetu psal likérník ze Stocku či takto jednal se svými zákazníky a fanoušky ředitel R. Jelínka! 