Tak české absinty prý mají za našimi hranicemi zvuk a věhlas. Nekriticky znám jen jednoho výrobce, jehož absinty jsou jakž-takž populární (mrk mrk), ale co ta drtivá většina? Co ta kategorie FAUX ABSINTHE na Wormwood society? Co ten pojem czechsinth? To je ten věhlas?Výroba absintu v Česku má na rozdíl od Francie mnohaletou a nepřetržitou tradici a je tedy namístě požadovat, aby byla respektována a zachována. Český absint je i v širší evropské veřejnosti pojem, jedná se o zavedený výrobek, která má i za našimi hranicemi zvuk a věhlas, a jako vývozní artikl přispívá i k propagaci Česka jako takového ve světě. Obhájení českého absintu je tedy nejenom v zájmu lihovarníků stále se potýkajícími s následky metanolové aféry, ale nepochybně i v celonárodním zájmu.
Definice nápoje absinth v EU
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Definice nápoje absinth v EU
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Pevné zájmy a nevědomí politici.
Kdo má čas, aby pomohl veřejnost?
Kdo má čas, aby pomohl veřejnost?
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
jsem z toho totalne mimo...muze tu nekdo po tom az tohle skonci napsat resume? Diky
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Čekal jsem to. Typické. Lidé, kteří ví prd, se bijí v prsa a hájí zájmy "těch poctivých českých výrobců".
Tibro má pravdu, jde o marginální záležitost. Zároveň jsem proti zakazování výrobků. Jen mi vadí, že tito pánové přežívají kvůli parazitování na názvu. Ať si to produkují a prodávají, ale pod patřičným názvem.
Tibro: I don't mind if somebody sells human urines in bottle, but should not be allowed to call it beer.
Tibro má pravdu, jde o marginální záležitost. Zároveň jsem proti zakazování výrobků. Jen mi vadí, že tito pánové přežívají kvůli parazitování na názvu. Ať si to produkují a prodávají, ale pod patřičným názvem.
Tibro: I don't mind if somebody sells human urines in bottle, but should not be allowed to call it beer.
- Dan
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Mansinthe
- Kontaktovat uživatele:
Jedna z nejtragikomičtějších věcí, kterou jsem za poslední dobu viděl... Jak je možný, že je ten člověk tak totálně mimo??Corig píše:A jeden článek horší než druhej: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/ ... x?id=15624" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
V Americe je moč často prodáván jako pivo.
Nechte kupující na pozoru. Žádný zákon nemůže zastavit.
Nechte kupující na pozoru. Žádný zákon nemůže zastavit.
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Ač jsem původně nechtěl, nakonec jsem mu to okomentoval (bojí se spamu, tak čekám na schválení příspěvku). Parlamentní listy mají ale dlouhodobě tragickou úroveň a minimální vypovídající hodnotu, takže mě takový kec v žádném případě nepřekvapuje.Dan píše:Jedna z nejtragikomičtějších věcí, kterou jsem za poslední dobu viděl... Jak je možný, že je ten člověk tak totálně mimo??
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Přitom je to tak jednoduché. Proč to neudělat tak, jako v domovském Švýcarsku:
Volně přeloženo:Absinthe
L’absinthe est une boisson spiritueuse élaborée à partir d’alcool éthylique d’origine agricole ou de distillat d’origine agricole, qui:
a. est aromatisée avec de l’absinthe (Artemisia absinthium L.) ou avec ses extraits naturels, combinés avec d’autres plantes, telles que l’anis, le fenouil ou d’autres plantes similaires, ou leurs extraits naturels;
b. est obtenue par macération et distillation;
c. a un goût amer et présente l’odeur de l’anis ou du fenouil, et
d. louchit lorsqu’on l’additionne d’eau.
Ve zkratce: musí být destilován, nesmí obsahovat umělé látky a musí být barven pomocí rostlin a nebo zachován čirý. Hotovo.Absint je lihovina vyrobená z lihu zemědělského původu nebo z destilátu zemědělského původu.
a. je ochucena pelyňkem (Artemisia absinthium L.), nebo přírodními výtažky, v kombinaci s jinými bylinami, jako je anýz, fenykl nebo jiné podobné rostliny a nebo jejich přírodní extrakty
b. získává se macerací a destilací
c. má hořkou chuť a má vůni anýzu nebo fenyklu
d. ředěním vodou vytváří louche
- Dan
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Mansinthe
- Kontaktovat uživatele:
Jenže to by odporovalo naší středoevropskej tradiciMartin píše:Ve zkratce: musí být destilován, nesmí obsahovat umělé látky a musí být barven pomocí rostlin a nebo zachován čirý. Hotovo.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Zkusíme zavolat svému poslanci? 
http://www.janbrezina.cz/index.php/cs/m ... -zachovana" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.janbrezina.cz/index.php/cs/m ... -zachovana" onclick="window.open(this.href);return false;