St. Antoine

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Jenda »

Martin píše:To nebude podobné, to bude lepší! ;) Uvidíte zhruba za půl roku sami.
Přesně takto jsem to myslel Martine ;) Jen to vydržet :)
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

Puvodne jsem mel v umyslu napsat recenzi 2 dny stare verze St. Antoine 5 - ale Habu uz ji napsal a Martinovi jsem sve postrehy poslal.

Pod to, co napsal Habu bych se s klidem podepsal, nejaky bodik sem nebo tam nehraje roli. Jedna se o uzasny absinthe (dojem 10/10) ktery znamena velky skok od A4.

Louche - nejsilnejsi, jaky jsem kdy videl, i pri velkem zavodneni stale velmi husty. Pro A5 je priznacna "perinovitost" - jde o zakaleni ktere hranici se srazenim anetholu, tak silne to je!

Vune, chut - ano, je to ten hermanek, ktery velmi dobre maskuje medunku ve vuni i v chuti. Pro kostovani jsem mel pocit, ze byl zvysen badyan - ten zpusobuje silny louche a "trnuti" na jazyku. Martin pozdeji sdelil, ze badyanu je mene a to, co cini tento absinthe skvelym je prave vysoce kvalitni fenykl. Opet se potvrzuje, ze bez spickovych bylinek nelze udelat spickovy absinthe.

Na 2 dny stary vzorek se jedna o uzasnou chut, ktera u mne prekonala stare verze A3 i A4. Ani stopa po nezadoucich vunich, ktere jsou typicke pro cerstve destilaty! Az to bude spravne zestarle, je na co se tesit!

Moc mne zajima jak dopadne A5 na wormwood society.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Díky davare. Kvůli novému ultrakvalitnímu fenyklu (legendární sweet fennel of florence) úplně vypouštím badyán z receptury, v dnešním kotli chybí úplně. Louche nového Antoníčka je možná nejlepší ze všech absintů co mám skladem.
Kvalita bylin je holt nezbytná a navýšení mých nákladů o 14 korun se bohatě vyplatilo ve výsledném produktu.
emef
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emef »

Slintám si na klávesnici. :-)
Kdy přesně je to "léto"? Myslím, že absinthe by byl dobrý společník i na děstký tábor, tak doufám, že se to stihne. :-)
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

Mozna nekoho bude zajimat obsah anetholu v antonicku a dalsich absinthech - mela by priblizne platit prima umera mezi louche efektem a mnozstvim anetholu.
Sjel jsem na GC-MS cca 10 vzorku, zde je par cisel - orientacni vysledky (hodnota je integral plochy piku anetholu):

angelique: 353
jade verte suisse: 344
jade 1901: 340
muj a5: 172
muj a9: 219
antonicek3: 329
antonicek5: 487!!

Martin to huste valcuje Antonickem 5 - pokud mu nejaky "odbornik" da za louche mene nez 10/10 tak je asi docela mimo.... zda se ze A5 bude do budoucna etalon spravneho louche efektu, bez jedineho kompromisu ;)
keltos
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keltos »

Davare, smekám rádiovku, skvělá práce ;) Je dobré mít mezi sebou zapáleného chemika.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Díky davare za analýzu! Až vám někdo řekne, že bio je jen šidítko na zákazníky, tam mu nevěřte, tedy aspoň co se bylin týče ;) A5 obsahuje tři byliny z bio produkce - fenykl, yzop a heřmánek. Na posledních 240l mám ještě nachystaný bio anýz, který mi bohužel přišel až v pátek a nestačil jsem ho dát do prvních kotlů.

Jsem z těch nových bylin upřímně nadšený a už jsem z toho samého zdroje objednal hezkých pár kilo p. pravého, p. pontického a další. Příští šarže bude kompletně bio.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Dal jsem na Vimeo první rychlé video s louche efektem páté šarže. Vimeo ale nějak zmršilo poměr stran a místo 16:9 to smrsklo, ale snad to nebude vadit.

http://vimeo.com/10151728

edit: dostala mě podobnost louche páté šarže s preban Pernodem http://www.youtube.com/watch?v=OcIEZU-pV4c
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

koukal sem uz na facebooku :) louche je naprosto genialni....spadla mi celist :)
Omnia mea mecum porto.
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagi »

Pěkné Martine hned sem si vpoměl na můj oblíbený večerníček o tom Jak Rákosníček vařil mlhu :lol: :lol: :geek:
Odpovědět