St. Antoine

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od tombik »

Sakra, sakra, sakra, Martine nechtěl bys umístit na net nejaký countdown do vypuštění třetí šarže do prodeje??
Zamlouvám si dvě lahvinky...

Pokud někdo říká že je chutnější než duplaise verte tak jsem asi s úvahami nad tím kde shánět takovou dobrotu skončil. Totiž duplaise verte mi zatím z těch vzorků co jsem si objednal chutnal ze všeho nejvíce. :)
Absinthe Review Ben

Příspěvek od Absinthe Review Ben »

I agree, there should be some sort of countdown. Martin, when batch III ships, if you have not already intended to do so, you should ask the vendors stocking it to tweak their product page or have a separate one made so people realize this is an entirely new batch, I think this is very important.

If you can set a date for launch, I will do tweets/forum countdown for you.

And yes Martin, you should always have a stack of non-disclosure agreements on hand! ;)
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Zdravím

Včera večer a dnes dopoledne jsem provedl konečně test St. Antoine, všech třech šarží a pro porovnání přidal do čtveřice Bairnsfather Bitter 55%. Přestože vím, že hodnocení zde je očekáváno hodnocení samostatné, psal jsem jej "po dvojicích" a při dnešní revizi v obráceném pořadí jej už jen lehce upravoval - výsledek je ten, že nejsem pořádně schopný u recenze 2. a 3. šarže rozdělit, takže pokud jsou někde odkazy na cosi dalšího, jedná se o 3. šarži, jejíž text najdete v jejím topicu.

St. Antoine šarže 2

Metodologie:
Byly použity dvě sklenice Pontarlier na každou šarži jedna samostatně. Obě šarže naředěny vodou z lednice ve stejném poměru - dokud nevymizela vrstva silic (u obou vyšlo na stejný konečný objem). Nejprve zhodnoceny čichové a chuťové složky (vypita první dávka), následně umíchány znovu přesně obě šarže, při tomto provedeno hodnocení barvy, louche a barvy po louche, následně odloženy v lednici na 30 minut a znovu zhodnoceno louche a přehodnoceny čichové a chuťové parametry. Celé hodnocení trvalo asi 3 hodiny vč. psaní textu a přemýšlení. Vždy byla hodnocena nejprve druhá šarže, následně třetí.
Zítra chci hodnocení celé zopakovat a výsledky srovnat s dnešními, pokud se budou lišit, příslušně je zprůměrňuji.

Barva - 6
Obě šarže mají v podstatě stejnou barvu, ve chvíli kdy jsem je dostal do rukou spíše žlutohnědou s odstínem zelené, než sytě zelenou. Nepovažuji to rozhodně za negativum, barva mi přijde pro absinthe vhodná. Třetí šarže má však velký pokrok v čistotě a jiskře, druhá mi přišla lehce zakalená.

Louche - 3
Druhá šarže louchuje minimálně, nehezky (zakalení se táhne jako nějaká cizorodá látka – smetana například), po půlhodině louche téměř úplně vymizí.

Barva po louche - 4
Druhá šarže získala louchováním barvu mezi „zředěnou“ smaragdovou s „tonikově UV“ – prostě takovou jedovatou. Pořád ale lze uvěřit bez problémů přírodnost.

Aroma - 25
Druhá šarže nabídne před zředěním i po něm čistou, relativně jednoduchou svěží vůni ze které jen lehce (přesto zaznamenatelně) vystupuje anýz.

Mouth-feel - 5
Druhá šarže je hladká, jen jemně poštipující ovšem s relativně ostrou pálivostí po polknutí.

Chuť - 8
Tady druhá šarže velmi ztrácí. Svěžest vůně zde není přítomná, anýz, stejně jako zbytek tria, přebíjí lehce nahořklá chuť (pro mě neznámá), kterou by sice mohlo spravit trochu cukru, ale jistý si nejsem. Působí trochu lékárensky. Aftertaste je minimální, ale postupně přechází do sladka a až po několika minutách lze zřetelně rozeznat na jazyku fenykl a anýz.

Celkový dojem - 4
Druhá šarže mě ani na druhý pokus prostě nevzala. Vzhled dělá hodně, vůně dost spravuje ale chuť zase zmate, dovrší to postupně se zlepšující aftertaste. Celkový dojem dost nevyrovnaný a popravdě bych si ho znovu nekoupil, především kvůli chuti.

Bodů celkem: 55/100

St. Antoine šarže 1

Metodologie:
Postup stejný jako při prvním hodnocení, nutno však brát v úvahu 4 půlsklenice vypité před tímto testem. Test trval hodinu a půl, což odpovídá kratším textům i jednoduššímu pití.

Barva 7
Šarže 1 má krásnou hnědozlatou barvu něco mezi koňakem a becherovkou.

Louche 0
Šarže 1 – nic, nula, ne.

Barva po louche - 3
Šarže 1 – Světlá hnědá, docela příjemná, jakkoliv divně vypadá čirá. Ale jako absinthe po zředění to teda nevypadá.

Aroma - 8
Šarže 1 – lékařská, jako léky proti kašli – před zředěním i po něm je cítit anýz a nějaká další bylina, o zbylých vůních radši nemyslet, nepříjemné lékárenské vůně a nějaký kořen s hlínou.

Mouth-feel - 2
Šarže 1 – Těžko se zde lze oddělit od chuti, ale při dodržení jde o velmi nevýrazný dojem.

Chuť - 5
Šarže 1 – bylinkové pití, ale absinthe nepřipomíná. Anýz nechytám, zato dominuje pelyněk a nějaká další bylina (asi stejná jako to, co je poznat v šarži 2).

Celkový dojem - 2
Šarže 1 – Nevyvážený likér, který má své místo v historii českého absinthe, ale buďme rádi, že je již historií. Kdyby nebylo k dispozici nic jiného, byl bych za něj rád, ale v tuto chvíli si druhou lahvičku nechám opravdu jen jako zvláštnost.

Celkem bodů: 27/100

Všichni nyní zavřete toto okno a plynule přejděte na hodnocení 3. šarže.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Díky i za poměrně negativní recenze. Je mi zcela jasné, že Antoine nemusí každému sednout, 100 chutí - 100 názorů. Ale 27 bodů za první šarži je opravdu hodně málo, na feeverte a Wormwood society si jí hodnotili mnohem víc. Nu co už, stejně je už rok vyprodaná.
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Martine, neber to osobně. Aspoň si můžeš být jistý, že se ti "nesnažím lézt do zadku" jak tu kdosi zmiňoval :D Třetí šarže si hodnocení přes 80/100 rozhodně plně zaslouží a jestli uděláš "pre-ban like" určitě si lahev vezmu.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ježiš ne, neberu si nic osobně! Proto jsem založil takové svobodné fórum, pište si recenze přesně jak je cítíte. Nemějte žádné ohledy.

edit: ale snad aspoň nějaká znalost chuti a vůni bylinek by měla u recenzenta být ;)
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Nevěděl jsem kam přesně ten dotaz umístit, ale podle mě tímhle topicem nic nezkazím.

Martine: jelikož jsem se teď přestěhoval za školou do Brna, chtěl bych tě poprosit, jestli by jsi mi mohl hodit echo, kde se dá v Brně zajít na St. Antoine, nebo případně jej i zakoupit, jsem tam krátce a ještě nemám ty bary prolezlé, tak se dost neorientuju, co je kde a jak. Dík.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

To ti Slovi musím zjistit. Vozím tam naše věci jednomu klukovi, který to pak distribuuje dál. Napíšu.
manson

Příspěvek od manson »

takže piju svůj první pravej absinthe v životě: antonie 2. šarži... jedinný zklamání je louche jinak super!
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

A2 už má louche docela slušný. Záleží ale naprosto hodně na tom, jakou vodu použiješ. Z kohoutku a s pár kostkami ledu to extra výhra nebude, ale zkus si nechat v mrazáku zmrznout flašku s vodou a až zmrzne tak ji strč do lednice. Teploty se budou pomalu srovnávat a led rozpouštět a až bude cca 2/3 led, 1/3 voda vytáhni ji (samozřejmě musí to být petka), tak máš perfektně chlazenou vodu i z množstvím ledu, které ji udrží chladnou ještě nějakou dobu. Půlkilový led se jen tak nerozpustí. ;-)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Odpovědět