Tornado píše:
Tohle mě zaujalo, tak jsem si to koupil, otevřel a ochutnal. Ano, i bílý rum může být super
Sice tam píšou: Don't drink neat, only to use in cocktails, to jsou ale jenom keci. Samotný je super a pro mochítkový třasořitky je to škoda
Nojo, to je prostě Velier, Luca Gargano, vpodstatě cokoli od něj koupíš, tak je to zaručená kvalita. Další výtečný bílý rum, na Jamajce údajně nejprodávanější, je Wray and Nephew Overproof, má to 63 procent ABV, a láhev stojí něco kolem 6 stovek, a je to neuvěřitelná aromatická bomba - sice to není tak uhlazené jako ten tvůj Velier, ale dá se to pít samotné a v koktejlech je to znát i přes ty cukernaté džusy, sirupy a likéry. Další nestařený třtinový destilát z Haiti se jmenuje "Clairin", od Veliera opět nedávno vyšla série, ale je to IMO pekelně předražené na to, že je to karibský ekvivalent samohonky velmi rozdílné kvality (tedy asi ne to, co Luca nakupuje, ale stejně)
Takhle se vydělávají prachy - najde se nějaký lokální, folklorní, původně levný chlast, který si mítní vyrábějí pokoutně a čepuje se to po kanystrech za pár krejcarů, a udělá se z toho řemeslná, esoterická pochoutka pro hipstery:
https://www.lamaisonandvelier.com/get-t ... rum-world/