rick píše:
je to jen muj pocit, nebo mi prijde, ze se na FB jen resi lahve, vosk, label atd. co ale vune, chut, barva ?? je mozny udelat jednoduchy zaver, ze pokud ma clovek znalost a moznosti, takove fakeovani je proste chutove skoro nerozpoznatelne ? na FB zminuji Bush's extract. co to je ? jak takove "michani" vubec probiha ? nic takoveho jsem nikdy nepil, ta kauza je ale "zajimava".
Od té doby, co Stefano Rossoni přišel s receptem na L'Ancienne (původně Mysterysinthe), je jasné, že chuť stoletého absintu poměrně dobře replikovat. Samozřejmě stoletou vínovici člověk jen tak nezamaskuje, nicméně těch absolutních lakmusových papírků ve formě dokonalých degustátorů, kteří dokáží s jistotou určit, co je a není podvrh, na světě moc není. Osobně znám dva, na které bych se mohl spolehnout - jedním z nich je Scott MacDonald, který na Simona (nepřímo) upozorňoval už minulý rok
na základě vlastní degustace! Druhým je Francouz žijící v Berlíně, Martial Philippi, jehož chuťová paměť zahanbuje všechny ostatní.
O Bush esenci zde:
viewtopic.php?f=12&t=763 -je to monstrum. Ale velice příjemné a spektakulární monstrum.
Maex píše:
bohuzel alobal a jednolitost vosku bych jako bernou minci nebral
I ba, příteli. Zfalšovat papírovou etiketu na láhev je hračka, ale opatřit starou láhev alobalem tak, aby to bylo věrohodné, je takřka nemožné. Alobal se stářím "přisaje" k láhvi takovým způsobem, že jej prakticky není možné jednoduše oddělit. Navíc časem ztrácí kujnost, takže se při odstraňování prakticky oddroluje.
Všechny padělky, které byly dosud nalezeny, nebyly opatřeny "novým" alobalem. -i hovno, koukám.
Viz Constant PERNOT. Hm, rád bych měl zrovna tenhle fake v ruce.