Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu http://www.absinthemafia.com/ |
|
Totálně vytroubený absint http://www.absinthemafia.com/viewtopic.php?f=19&t=878 |
Stránka 1 z 4 |
Autor: | Recenze [ sob 09. čer 2018 21:41:08 ] |
Předmět příspěvku: | Totálně vytroubený absint |
Recenzent Habu Datum 2018-06-09 Absinthe Totálně vytroubený absint Verze Verte Typ destilát Šarže 0 Barva 9 /10 Komentář Tmavě olivově zelená. Louche 9 /10 Komentář Louche nastupuje ukázkově s malým zpožděním, silná olejová vrstva se dlouho drží, ale do totálně hutného louche ještě něco málo chybí. Poznámka k barvě Brčálová zelená mlha. Aroma 20 /20 Komentář Totálně vytroubený absint je dalším příkladem rozvíjejícího se aromatu během přidávání vody. Nezakalený absint prozrazuje, že bylinky jsou přítomny, ale bližší specifikace byla obtížnější. Nicméně již s prvními kapkami bylo do nozder vytroubeno naprosto exkluzivní pelyňkové aroma v dobrovodu jemných a sladkých pomerančových květů - což je ingredience, nad kterou mi cukalo obočí, jenže ono to aroma s tím nádherným pontarlierským pelyňkem velice dobře ladí. A tento voňavý koncert je každou kapkou silnější. Nad plně zakaleným absintem visím nosem a fetuji, seč mi síly stačí. Tohle je bomba! Hutnost 10 /10 Komentář 10/10. Jak jinak. Chuť 19 /20 Komentář Jemnost, jemnost a zase jemnost. To duo pelyněk & pomerančové květy hraje naplno a zanechává za sebou dlouhý táhlý ocas. I prvního doušku jsem nevěřil, že piju cosi alkoholického. Tak moc jemné to je. Ale to kombo je neskutečně kulervoucí! Co mě na tomto absintu baví, je skutečnost, že bych nepoznal, že jde o absint z palírny Žufánek. Všechny ty St. Antoiny, Hemingwaye a částečně i La Grenouille měli vždy něco, co bylo Boršicím vlastní. Tohle ale ne. Vytroubený absint je tak diametrálně odlišný, že kdyby mi to někdo dal s dotazem, jestli vím, od koho to je, nevěděl bych. Srkám další doušky a silný pelyněk se začíná projevovat, nebo oči už po několikáté sbírám z klávesnice. S dalšími loky pelyněk trochu ztrácí na síle a pomerančové květy přebírají otěže, což je opět dobře, neboť jejich chuťový profil paralelně rezonuje s chutí anýzu a fenyklu, proto to na koncertu Laca Decziho chutnalo i těm, kdo anýzovky nemusí. Podle mě geniální tah! Celkový dojem 10 /10 Komentář Martin Žufánek se utrhl ze řetězu a to je dobře. Jde bezkonkurenčně o jeden z nejlepších absintů z Boršic a rozhodně spadá do jednoho z mých TOP seznamů. Celkové skóre na základě hodnocení: 96.2 % Recenzent Habu Datum 2018-09-28 Absinthe Totálně Vytroubený Absint Verze Verte Typ destilát Šarže 2. Barva 9 /10 Komentář Tmavě olivově hnědá se zlatavým nádechem. Louche 8 /10 Komentář Louche se dostavuje někde v první čtvrtině přidávání vody. Olejová vrstva na povrchu se drží až do konce 2. třetiny, nicméně o žádnou velkou hokejovou podívanou se nejedná. Celý louche efekt je takové zamlžení tmavě zelené říčky. Do hutnosti taky něco chybí. Poznámka k barvě Opalinově nahnědlá krémová mlha. Aroma 14 /20 Komentář Nezakalaný absint voní docela příjemně, jemně, člověk by neřekl, že jde o 70% alkohol. Při přidávání vody se rozvíjí naprosto klasická vůně, kterou všichni dobře znají od bratříčka Vytroubeňáka, St. Antoina. Ona jemnost ze začátku se začíná rozvíjet až ke konci louche, kde se ale nakonec rozplývá ve vodě (zavodňuji 3:1). Při zevrubném očichávání se mezi známým aromatem ze St. Antoine dostává k nozdrám i nenápadná jemnost a vůně kvalitního pelyňku. Nicméně člověk se tím aromatem musí prohrabávat, nejde vůbec o patrnou záležitost, aromatická bomba to rozhodně není. Hutnost 10 /10 Komentář Hutnosti naštěstí nelze nic vytknout. Chuť 14 /20 Komentář Zásah z prvního doušku dostanou zadní strany jazyka. Nejde o hořkost, kdepak, je to docela příjemná trpkost, vedle které bohužel jemnost nenachází moc místa. Další doušek je v podstatě to samé, jen se více rozvíjí to už zmiňované aroma (andělika?) ze St. Antoine. Z jemnosti pomerančových květů není v chuti skoro vůbec nic. Možná trochu v nepatrném a krátkém ocasu. Srkám další a další kousky a čím dál tím více se utvrzuji v tom, že další dnešní večerní sklenka bude něco jiného. Celkový dojem 7 /10 Komentář Když jsem si před několika dny narychlo nalil druhou šarži Vytroubeného, myslel jsem si, že to bude únavou, nebo vyklepaným absintem ze spedice a že to za pár dnů bude lepší. Jenže ono to je hodně stejné. Rozhodně nebudu otevírat podepsanou láhev 1. šarže, ale side-by-side porovnání bych moc rád udělal, protože kdyby mi tohle někdo dal pod nos a zeptal se mi, co to je, řekl bych, že to je nějaká zajímavá šarže St. Antoine. Tu bombu, kterou jsme lemtali v Eccentric Clubu, bych rozhodně netipnul. Je to dobré, pitelné, ale první šarže byla výrazně lepší. Celkové skóre na základě hodnocení: 72.9 % |
Autor: | Wagi [ sob 09. čer 2018 22:17:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Tak jsem vyzkousel za me s zenou je to dobre Chutove je to velmi lehke a svezi, pokud si dobre pomatuju na 5.sarzi Antonicka mi vadila ta stiplavost, tady to velmi stahuji ty pomerance, kdy prechazi postupme s pelynkove bomby do lehce kyseleho pomerance... Pendreky tomu uplne chybi a neubranil jsem se vzpomince na ovocne veci jako Buterfly.... kazdopadne nam tam chyby ta hutnost, ktera nas treba bavi na Nymphe, ale to uz srovnavam jabka s hruskama..... Verim, ze to muze oslovit vetsi mnozstvi lidi a rozhodne za to stoji..... Ovsem je otazka co ty lidi,kteri si na tuhle limitku zvyknou budou pit za par mesicu, natoz let.... Kazdopadne jsem rad, ze vsechno made by Zufanek se dnes jiz prodava temer samo, jako zaruka kvality, kazde lahve pod kterou se Martin podepise. bez predesleho testovani a tak si Martin muze hrat a nam nezbyva nez se tesit copak se dalsiho vynori ze sklepa v Borsicich |
Autor: | Martin [ sob 09. čer 2018 22:31:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Hutnost je u Vytroubeného právěže masakrální. Uvnitř je druhý největší obsah anýzu, co jsem kdy použil. |
Autor: | Wagi [ ned 10. čer 2018 9:16:23 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Myslel jsem to malinko jinak Martine Vytroubeny je takovej lehkej na piti Nympha mi prijde v puse takova olejovejsi, tezsi a proto se zda hutnejsi...... Pro me je to takovej Duplais efekt, ktery mi je u absintu sympaticky. |
Autor: | Martin [ ned 10. čer 2018 13:00:02 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Je mi to jasné, máš rád ty silné oleje z badyánu. Tak ten já nepoužívám v žádném našem absintu |
Autor: | VSemi [ ned 10. čer 2018 13:32:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Mě Vytroubený chutná moc...hlavně ty pomeranče v chuti mě baví...to jsem ještě v žádném jiném Absintu necítil a je to super+ten pelyněk....parádní výsledek |
Autor: | Wagi [ ned 10. čer 2018 15:13:30 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Já vím, což nicméně nemění nic na tom že tvoje absinty tvoří 70% mého rozpitého baru Jen, že pod pojmem hutnost si já a Habu představujem něco jiného |
Autor: | VSemi [ ned 10. čer 2018 18:13:33 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Martine, myslíš že zrání tam tu chuť pomeranče utlumí? Jestli to vypít za čerstva nebo jednu láhev i nechat zrát....ty pomeranče mě v tom baví nejvíc |
Autor: | Martin [ ned 10. čer 2018 20:13:34 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Nemám tuchu, v absintu jsem to ještě nikdy nepoužil. Uvidíme sami. |
Autor: | Tornado [ ned 10. čer 2018 23:07:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Totálně vytroubený absint |
Dneska jsem si to porovnal s Mead Base 2016 a nedokážu se rozhodnout, co mi chutná víc . Říkám si, jak by asi tato receptura chutnala na medovci? |
Stránka 1 z 4 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |