Recenze |
|
|
Recenzent Habu Datum 2016-04-14 Absinthe Vit Opal Verze Blanche Typ destilát Šarže 1411 Barva 10 /10 Komentář Blanche průhledný jak sklo. Louche 10 /10 Komentář Louche nastupuje o něco rychleji než zelený bratříček Grön Opal, ale finální zákal je opět neprostupná mlha. Poznámka k barvě Polotučné mléko. Aroma 16 /20 Komentář Svěžejší než Grön Opal, vůně je více mentolová a prosta jakýchkoliv rušivých elementů. Přestože není tak bylinková, její svěžest připomíná příjemnou ledovou bylinkovou zahradu. Zároveň o něco více vynikne specifický švédský pelyněk. Čichání k Vitovi mě baví víc, než čichání ke Grönovi. Hutnost 10 /10 Komentář Tahle hutnost by si zasloužila 11/10! Smetanovější než Grön. Chuť 15 /20 Komentář První doušek je asi to jediné, v čem by mohl být Grön Opal lepší nebo zajímavější. První rána je poměrně silně svíravá trpkost, za kterou bych viděl sakra potentní fenykl. Co je ale u Vit Opalu zajímavější, je dlouho vyčkávající květinkový ocas vycházející se svěžesti, která burcuje čichové vjemy při nosním nasávání. Vit Opal sice pokulhává na poli komplexnosti, neboť trpký fenykl a možná i badyán hrajou první housle, přesto mě tento švédský blanche docela baví. Abych byl ale objektivní, chuťově je Grön o něco zajímavější. Celkový dojem 7 /10 Komentář Hodně jsem porovnával s bylinkovou verte bombou Grön Opal. Ono to ale jinak nejde. Blanche absint Vit Opal pochází ze stejné kuchyně a na trh byl uveden společně s verte Grön Opalem. Blanche verze Opalu je o něco sterilnější a méně zajímavá, ale přes svou menší alkoholovou voltáž (56%) zato kousavější než její verte kolega (72%). Celkové skóre na základě hodnocení: 81.2 % << x >>
|
|