Recenze |
 |
|
 Recenzent Habu Datum 25.9.2010 Absinthe Absinthe Brevans A. O. SpareVerze Verte Typ Destilát Šarže L0809 Barva 9 /10Komentář Perfektní mírná zelená, naprosto čistá. K desítce chybí silnější zelený odstín. Louche 9 /10Komentář Louche si dává velmi, velmi na čas. Čekání a trpělivost se samozřejmě vyplácí a Brevans poskytuje podívanou s vrstvou u hladiny až do samého konce rituálu. Finální hutnost louche je hustá jak mlha. Poznámka k barvě Mléčně zelená. Aroma 17 /20Komentář Aroma nezkaleného Brevans A. O. Spare je nenápadné s velkou dávkou štiplavého koření. Po prvních kapkách jakoby ve sklence bouchla aromatická bomba, nozdry se mi sevřely, skutečně silná koncentrace vůně, která se u klasických absinthů moc nenosí. Po zakalení ustupuje aroma silně do pozadí, což je škoda. Hutnost 10 /10 Komentář Oliver Matter umí hutnost jako nikdo jiný. Chuť 15 /20 Komentář Au! Tady to krapet zabolelo. První doušek nebyl sice nepříjemný, ale štiplavá trpkost spojená s mírnou hořkostí mi málem sevřela ústa. Další doušky jsou už lepší, ale přesto se A. O. Spare na zadních a dokonce předních bočních chuťových pohárcích vyřádil. Pelyňku je dost a ten to také zachraňuje. Jinak je tento Brevans silně kořeněný a mám dojem, že H. R. Giger byl o něco lepší. Celkový dojem 8 /10 Komentář Prní doušek VS. poslední doušek je velkým kontrastem při koštování tohoto absinthu. Až extrémní. Jako by vám Brevans A. O. Spare v prvním doušku vyhobloval všechny chuťové buňky, které by mu mohly vadit při dalších doušcích, jenž se v ústech sice rozplývají, ale zároveň sterilizují všechno, co s ním nesouhlasí. Celkové skóre na základě hodnocení: 85,7 % << x >>
|
|