Recenze |
|
|
Recenzent Kamamura Datum 2010-05-12 Absinthe Doubs Mystique Verze Verte Typ destilát Šarže 4508 Barva 8 /10 Komentář Barvaje zářivě žluto-zelená, živě mi připomíná plastová pravítka z dob mé školní docházky. Mě osobně se vždycky tenhle odstín strašně líbíl, ale má jeden háček - v případě absinthe vypadá uměle. Pod všemi ostatními vzorky, které jsem dosud pil, si dokážu představit list nebo trávu v nějakém stádiu svěžesti nebo vadnutí, jen pod touhle barvou ne. Možná je to u tak údajně kvalitního absinthe rouhání, ale stejně, vypadá uměle. Navíc narozdíl od ostatních absinthů při stání v průhledné láhvi nemění barvu - všechny ostatní jdou časem dožluta. Louche 7 /10 Komentář Louche přichází pomalu, a nevytváří hustou, oddělenou vrstvu u dna, ale je to opar, který postupně houstne v celém objemu. Začátek ředění zpestřují zajímavé olejové stopy, které kopírují dráhu dopadajících kapek a víření nápoje. Celkově ale spíš slabší dojem. Poznámka k barvě Klasický mléčný zákal, ovšem ze znatelným žlutozeleným odstínem, který jen posiluje mé podezření, že absinthe je čímsi ne zcela přírodním přibarven. Aroma 17 /20 Komentář Aroma je příjemné, svěží, silné, lákavé, ale nadruhou stranu ničím vyjímečným nezaujme. Hutnost 8 /10 Komentář Mírně vodový, ne tak krémovitý, jako jiné špičkové absinty. Nicméně zde není znatelný žádný defekt. Chuť 12 /20 Komentář Zde pro mě osobně největší zklamání. Zatímco chuť ostatních absintů se proměňuje, zpravidla od anýzové nasládlosti až po hořký pelyňkový závěr, tento absinthe místo melodie či příběhu nabízí pouze jediný, durový a líbivý akord. Hlavním poselstvím jako by bylo \"neurazit - já chci chutnat všem!\". Což se také nakonec daří - žádná velká hořkost, žádná alkoholováostrost, nic překvapivého, nikde nevyčnívá ani žádná neobvyklá bylina. Celé to připomíná naučený úsměv nějaké Miss. Prostě povrchně příjemný zážitek, který ale rychle vymizí z paměti. Celkový dojem 4 /10 Komentář Pro mě osobně byl i vzhledem k ceně tento absinthe spíše zklamání. Za okázalým zevnějškem (tvar lahve, třpytivá barva), se skrývá veskrze průměrný zážitek, který sice neurazí, ale ani nenadchne. Zpětně lituji, že jsem dal na recenze a koupil celou lahev. Jedna sklenice by v rámci absinthové turistiky stačila; opakované pití mě osobně nic nepřináší. Celkové skóre na základě hodnocení: 71.5 % << x >>
Recenzent davar Datum 20.9.2010 Absinthe Doubs Mystique, 65%Verze Verte Typ Destilát Šarže Barva 7 /10Komentář Žluto-zelený odstín, s nádechem spíše do zlatova. Není to úplně typická barva absinthe, proto body mírně dolů. Louche 7 /10Komentář Louche nastupuje příkladně pomalu. Ale ani při pomalém zavodnění ledovou vodou se nepodařil hutný zákal. Poznámka k barvě Zákal s mírně nazelenalým nádechem Aroma 17 /20Komentář Už první přičichnutí k tomuto absinthe dává tušit, kde bude jeho síla. Pelyněk, anýz a fenykl jsou v krásné rovnováze a vzájemně se doplňují. Při zavodnění se jednotlivé vůně ještě více oddělují a od poměru 1:1 i příjemně zesílí. Zvláště vůně pelyňku je moc příjemná. Ještě je znát mírná, jakoby příjemně citrusová složka. Hutnost 8 /10 Komentář Hutnost a pocit krémovitosti v ústech tomuto absinthe nechybí. Chuť 15 /20 Komentář Skutečně dobře vyvážená chuť, zvláště konec jsem si skutečně užíval. Zde asi minutu doznívá příjemný dozvuk - ani stopa po alkoholu horší kvality. Na druhou stranu, jakoby vůně byla tou hlavní devizou tohoto absinthe - vzbuzuje očekávání nějaké mnohem výraznější chuti. Celkový dojem 8 /10 Komentář Tento absinthe bývá někdy označován jako \'moderní\' a můj dojem z tohoto absinthe je velmi dobrý. Svěží, příjemná a nevtíravá vůně, která dokáže vyplnit místnost a vybízí k degustaci. Anýz a fenykl nikterak neruší a tak si můžete vychutnat především kvalitní pelyňkové aroma, kterým se tento absinthe může pyšnit. Celkové skóre na základě hodnocení: 77,1 % << x >>
Naposledy upravil Recenze dne sob 03. úno 2024 22:01:23, celkově upraveno 2
|
|