Recenze |
 |
|
 Recenzent Wajt Datum 24.3.2010 Absinthe Verte de Fougerolles 72Verze Verte Typ Destilát Šarže Barva 9 /10Komentář Tahle barva se mi hodně líbí. Sytá, tmavě zelená, olivový odstín. Louche 8 /10Komentář Být louche pomalejší, neváhám dát plný počet. Ukázkově hutné opalinově zelené zakalení nastupující v mohutných vlnách odspodu, zatímco nahoře se tvoří olejové zlomy. Na můj vkus pouze rychlejší nástup. Poznámka k barvě opalinová zeleň, krása Aroma 13 /20Komentář Lehké zklamání. Nezakalený absinthe má silně kořenitou vůni, doplněnou o ne zrovna příjemný alko-odér. Původně bych řekl, půjde spíše o jednodušší kousek. Během kalení však původně dominantní anýz ustupuje výrazně do pozadí a na úkor pelyňku a fenyklu. Výsledné aroma je dobré, pestré, bohužel ne moc intenzivní a trochu alkoholu přetrvává. Hutnost 7 /10 Komentář Absinthe je pěkně krémový a hutný. Nicméně ihned se dostavuje určitá trpkost, která při převalování v ústech ruší. Nebýt této vlastnosti, bylo by to výborné. Chuť 14 /20 Komentář Nástup trpkosti z převalování v ústech se po polknutí pozvolna přemění v příjemné brnění jazyka, takže ve výsledku to není tak zlé. V chuti vládne fenykl, cítím i badyán, zbytek upozaděn ale je cítit, že bylinek bylo užito dost. Není to nejvyšší liga, ale absinthe s takovým chuťovým profilem jsem ještě neměl a ve výsledku se pije dobře. Celkový dojem 7 /10 Komentář Dobrý absinth s originálním chuťovým profilem, pěknou barvou a louche. Nezařadil se sice mezi mé nejužší favority (mj. jsem ho vystavil přímé konfrontaci St.Antoine 4 a výsledek ČR:Francie 1:0), nicméně jsem rád, že jsem měl možnost ho ochutnat a sklenku si dám klidně znova. Celkové skóre na základě hodnocení: 72,9 % << x >>
Naposledy upravil Recenze dne sob 27. bře 2010 1:37:39, celkově upraveno 1
|
|