Recenze |
|
|
Recenzent Wajt Datum 2010-02-07 Absinthe Bairnsfather Reality Absinth Verze Verte Typ macerát Šarže 2009 Barva 7 /10 Komentář Barva v pořádku, pro absinth vhodná. Dostatečně sytě zelená, avšak chybí jakýkoliv náznak ztráty barvy. Toto je ještě markantnější než u Bairnsfathera Bitter. Louche 6 /10 Komentář Zde se Reality plně shoduje s Bitterem. Stejné olejové zlomy, dostatečně dlouhá prodleva i pěkný nástup odspodu, ale finální zakalení by mělo být hustčí. Poznámka k barvě Opalinově zelená. Aroma 13 /20 Komentář Na macerát to není vůbec špatné. Již samotný nápoj dává tušit, že jde oproti Bitteru o vyšší ligu. Alkohol je cítit mnohem méně, je přítomno více anýzu a intenzita je slušná. Během kalení sice alkohol více ustupuje do pozadí, bylinkové vůně se rozvinou a intenzita ještě naroste, přesto výsledná vůně není úplně uspokujující - jak charakterem tak intenzitou. Čichat během popíjení je nadruhou stranu poměrně příjemné. Hutnost 6 /10 Komentář Absintová hutnost přítomná rozhodně je, mohlo by jí ale být více. Alkohol je bylinkovou složkou dobře přebit, bohužel částečná vodnatost stále přetrvává. Celkový pocit v ústech je přesto příjemný. Chuť 14 /20 Komentář Velmi těžké bodově ohodnotit. Rozhodl jsem se ale pro zcela subjektivní možnost. Chuť je mnohem plnější než u Bittera a stejně tak se nedočkáme nikterak silného hořkého ocasu. Je pochopitelné, že macerovaný pelyněk bude hořký vždy, v tomto případě jsem však velmi potěšen. Hořkost není vůbec vtíravá a spíše doplňuje anýz a další bylinky. Dle mého názoru pouze málo fenyklu. Celková chuť je spíše jednoduší, přesto posezení u sklenice bylo příjemné a dal bych si klidně další. Na macerát vynikající. Celkový dojem 6 /10 Komentář Opět budu hodnotit subjektivně. Reality absinth mi chutnal již dříve. Po delší době, kdy jsem měl možnost alespoň trochu si rozšířit absintové obzory, můžu konstatovat, že se nejednalo o pouhou neznalost. Chuťově mi prostě Reality sedí a dle mého názoru se jedná zcela jednoznačně o nejlepší český absintový macerát. Především hlavní problém macerátů - hořkost - je udržen v hranicích, kdy mě osobně vůbec neruší. I z obecného hlediska mi příjde nesrovnatelně méně hořčí než ostatní Bairnsfathery. O L\'oru se pak nemá v souvislosti s Reality absinthem cenu vůbec bavit. Nevím zda celková pozitivní chuť byla způsobena poměrně malým množstvím naložených bylin v láhvi - pelyněk mezi nimi rozhodně nebyl. Oproti destilátům zásadní rozdíl vidím především v méně kvalitním louche a slabším aroma, hořkost je logicky vyšší. Přesto Reality z Bairnsfatherovy dílny hodnotím jako velice obstojné pití za dobré peníze. Celkové skóre na základě hodnocení: 67.1 % << x >>
Recenzent Dwarf Datum 2010-04-02 Absinthe Reality Absinth Bairnsfather Verze Verte Typ macerát Šarže 1127 cislo flase 2103/2007 Barva 7 /10 Komentář Krasne tmavo-olivova, ak by nebola nejako umelo stabilizovana, pridal by som este bod navrch. Tento typ mojmu oku ozaj lahodi. Louche 4 /10 Komentář Zo zaciatku je zakal vcelku pohladny, no postupne sa dost zrychluje. Poznámka k barvě Tu vidim velku slabinu, po louche nie je zakalenost tak husta, co je asi aj znamkou maceractu, a obsah sklenicky je dost priehladny. Aroma 8 /20 Komentář Alkohol tu dost preraza a to aj po zmiesany s vodou. Hutnost 3 /10 Komentář Hustota minimalna, velmi vodovy pocit, opat jasny znak maceratu. Chuť 10 /20 Komentář V chuti by som az tak vela pripomienok nemal, ide hlavne o paletu zakladnych bylin, kde trosku prevlada horkost paliny. Celkový dojem 3 /10 Komentář Tento macerat bol jednym s prvych mojich krokov k objavovaniu absinthe, takze mam ho akosi trosku v srdci, ale ak mam byt objektivny, pomer cena macerat / cena destilat, asi kazdy vie ktroy mam na mysli, dava jasny vysledok. Ale zaciatocnikovi by som ho aspon raz ochutnat odporucil, pochopi rozdiel macerat a destilat. Celkové skóre na základě hodnocení: 46.2 % << x >>
Recenzent Angelino Alfano Datum 2015-03-03 Absinthe Reality Verze Těžko říct... Typ likér Šarže 0 Barva 9 /10 Komentář 0 Louche 1 /10 Komentář 0 Poznámka k barvě 0 Aroma 5 /20 Komentář 0 Hutnost 6 /10 Komentář 0 Chuť 7 /20 Komentář 0 Celkový dojem 5 /10 Komentář 0 Celkové skóre na základě hodnocení: 33.2 % << x >>
Naposledy upravil Recenze dne sob 03. úno 2024 22:48:23, celkově upraveno 4
|
|