Recenze |
|
|
Recenzent Habu Datum 2009-10-13 Absinthe Absinthe Montmartre Verze Verte Typ destilát Šarže 0 Barva 9 /10 Komentář Jedna z nejdokonalejších světle zelených, jaké jsem u absinthu viděl. Louche 10 /10 Komentář Naprosto geniální! Některé absinthy se kalí po první kapce ledové vody, ale Montmartre si dává na čas. A čekání stojí za to! Sledování olejových křivek proplétající se mezi sebou vás zaměstná do doby, než se absinthe začne kalit. Jakkoliv se zdálo, že louche bude slabší, nastal pravý opak. Bělavý kal se plní od spodu a v kombinaci s olejovými křivkami jde o zábavu na celý večer. Poznámka k barvě Světle opalinová. Aroma 10 /20 Komentář První zklamání přišlo už při očichávání. Víte, jakou vůni vám Montmartre připomene? Dvěma degustátorům připoměl stejný drink - Becherovku. Nevím, jaké bylinky jsou v Becherovce, ale tato vůně je pro mě u absinthu nová. A moc se mi nelíbí. Hutnost 8 /10 Komentář Je to dobrý! Krémové, hutné, hezky převalující se. Chuť 11 /20 Komentář Další tvrdší náraz. Tohle je první absinthe, kde je velice markatní rozdíl mezi prvním a druhým douškem. Při prvním vás překvapí velice překvapující hořkost, která na druhou stranu není tak nepříjemná. Připomělo mi to vzorky od Davara. Po druhém a dalším doušku prvotní hořkost mizí, ale objevuje se hořký ocas. Že by ta podobnost s Becherovkou? Celkový dojem 6 /10 Komentář Těžké hodnocení. Moc hezká láhev, resp. etiketa, skvělá barva a louche, ale aroma a chuť mě přesvědčily, že si tento absinthe už asi nekoupím. Ale určitě nebudu mít problém jej vypít. Celkové skóre na základě hodnocení: 60.0 % << x >>
|
|