Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Henri
PříspěvekNapsal: úte 19. bře 2024 17:18:56 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 331
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2024-02-29

Absinthe
       Henri

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        2024

Barva
        9 /10
Komentář
        Mahaganově zlatavá. Velice nezvyklá barva pro absint. Jeden bod dolů za ne úplně průzračnou.

Louche
        10 /10
Komentář
        Ale to je panečku podívaná! Tabulkový náběh mléčné mlhy pěkně odspodu, stabilní olejová vrstva na hladině, hutnost jako smetana. Tady nelze co vytknout! Bravo!
Poznámka k barvě
        Hutné karamelové mléko.

Aroma
        19 /20
Komentář
        Aroma... jako... když jsem otevřel láhev, tak vyletěl sladký džin z láhve a spontánně jsem nahlas řekl WTF!? Cukrovinková, až medová sladkost, ze které má člověk vyloženě hrůzu, aby nešlo o tlamolep. Absintové bylinky a nenápadný pelyněk se krčí vzadu... jenže... jakmile se přidá voda, tak onen pelyněk vyletí jak drak z jeskyně! Jsem totálně v šoku, protože v připraveném, zakapaném nápoji, dlí absolutně delikátní pelyňková bomba. Ano, PELYŇKOVÁ BOMBA! :-o Dokonce i intenzita je celkem silná. Ve výsledném aromatu je hlavně pelyněk a ona sladkost z cukrárny, což je kombinace, kterou jsem ještě u žádného absintu necítil. Nedávám plný počet jen z toho důvodu, že chybí trochu rozmanitost, ale i tak to je (alespoň pro mě) hodně blízko 20/20.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Ale ovšem!

Chuť
        18 /20
Komentář
        Začíná to onou sladkostí... jako nějaký luxusní koláček, poté hned překvapivě trpký fenykl s anýzem, který se rychle rozlézá, aby v závěru, resp. na začátku dojezdu, BUM pelyněk! Samotný dojezd je sice o poznání kratší a to s náznaky oné medové sladkosti. Druhý doušek začíná opět sladkostí, trpkost je už je slabší, nicméně pelyněk v závěru opět útočí. Opravdu škoda, že tzv. aftertaste je tak krátký, byť mám dojem, že po druhém doušku je o něco delší a navíc výrazněji, resp. sametově sladší. Při třetím doušku (a pod fousy si říkám: "Delikatesa!") se mi doslova sbíhají sliny. Sladkost, ale zároveň ne tlamolep. Navíc ten pelyněk je absolutní labůžo! Tohle nebude pelyněk z Itálie. A pokud ano, tak tleskám ve stoje za další lokalitu s neskutečně aromatickou Artemisií Absinthium. Stejně jako u aromatu chybí trochu pestrost a delší aftertaste, ale i tak jde velice chutnou libůstku.

Celkový dojem
        9 /10
Komentář
        Tvůrce, Christian Pascolutti, tento absint pojmenoval Henri - Absinthe de Dessert a přesně to tento absint je - dezert. Po jídle jako zákusek naprosto ideální. Ke vzorku jsem dostal i sušenky Walkers (Highlander Shortbread), coby pairing a musím uznat, že to k tomu sedí, jakoby sušenky vyzdvihovaly pelyňkové tóny. Jde o první oficiální tvorbu tohoto spolupracovníka Stefana Rossoniho a okamžitě z první palba na solar! Milovníci sladkého (v tom dobrém slova smyslu) a luxusního pelyňku budou vrnět slastí. Nevím jak to bude stárnout, ale na druhou stranu půjde o něco, co se mi v archívu asi moc dlouho neohřeje. ;)


Celkové skóre na základě hodnocení: 92.9 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia