Recenze |
|
Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53 Příspěvky: 328
|
Recenzent Habu Datum 2024-01-13 Absinthe Absinthe des Anysetiers Verze Verte Typ destilát Šarže 0 Barva 10 /10 Komentář Světleji zelená s odstíny žluté a olivově zelené. Navíc čisté, líbivé. Louche 8 /10 Komentář Louche začal poměrně brzy, ale rozhodně ne s prvními kapkami. Mléčné vlny se začínají tvořit na dně sklenky, ale zároveň i neurčitě uvnitř celého rezervoáru. Olejová vrstva na povrchu taktéž drží jen velice krátkou dobu. Průběh sice takový neutěšený, ale po dokapání vody je hutnost prvotřídní. Poznámka k barvě Kombinace jantarově-olivově-krémového karamelu. Aroma 17 /20 Komentář Aroma je skutečně kapitola sama o sobě. Předně tento absint je o dvou věcech: Anýz a badyán. Ale LUXUSNÍ anýz a badyán! Aromaticky nejde v žádném případě o žádnou hašlerku, pendrek nebo anýzovku. Kvalita těchto dvou ingrediencí je daleko nad standardem. Během přidávání vody se navíc objeví andělika a překvapivě delikátní pelyněk. Po dokapání vody ztrácí aroma trochu na intenzitě, což je škoda. Nicméně stále jde o velice voňavou záležitost, která může dokonce připomínat některé vintage absinty. Že by "stařený" anýz a badyán? Hutnost 10 /10 Komentář Plný počet. Chuť 18 /20 Komentář Hmmmm, aroma nelhalo! Hned, z první, mega-lahodný anýz s badyánem, jejichž kombo okamžitě evokuje marcipánové tóny. Nádhera! Dočista jsem zapomněl hledat pelyněk, ale je-li třeba jej hledat, není ho tam mnoho. Ale tentokrát mně to vůbec nevadí. Škoda, že dojezd je velice krátký. Jak ten marcipánový samet rychle začal, tak rychle skončil. Druhý doušek: Tentokrát trochu anděliky, zemitosti, trpkosti a tradáá na anýzovo-badyánový tobogán! Vzápětí opět smutním, že ta jízda je tak krátká. Hm, tahle sklenka bude rychle vypita. V třetím doušku se už toho moc nového neobjevuje, ale vůbec mi to nevadí, u toho marcipánu si mlaskám. Kdyby bylo více pelyňku, atakoval by tento absint plný počet. Celkový dojem 8 /10 Komentář Absint vyrobený na zakázku Christophem Racinem pro řád "badyánovců", resp. Ordre International des Anysetiers. Je nasnadě, že si řád takové jména dá na svou základní surovinu pozor. Ten anýzovo-badyánový balanc je v tomto absintu naprosto geniální! Odpůrci anýzu budou asi stejně ohrnovat nos, ale vězte, že tohle není klasická anýzovka. Tady zadavatel dodal po čertech dobré suroviny. Škoda, že mám jen vzorek, minimálně dvě láhve bych určitě koupil. Celkové skóre na základě hodnocení: 88.2 % << x >>
|
|