Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Absinthe des Anysetiers
PříspěvekNapsal: sob 13. led 2024 16:09:37 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 331
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2024-01-13

Absinthe
       Absinthe des Anysetiers

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        0

Barva
        10 /10
Komentář
        Světleji zelená s odstíny žluté a olivově zelené. Navíc čisté, líbivé.

Louche
        8 /10
Komentář
        Louche začal poměrně brzy, ale rozhodně ne s prvními kapkami. Mléčné vlny se začínají tvořit na dně sklenky, ale zároveň i neurčitě uvnitř celého rezervoáru. Olejová vrstva na povrchu taktéž drží jen velice krátkou dobu. Průběh sice takový neutěšený, ale po dokapání vody je hutnost prvotřídní.
Poznámka k barvě
        Kombinace jantarově-olivově-krémového karamelu.

Aroma
        17 /20
Komentář
        Aroma je skutečně kapitola sama o sobě. Předně tento absint je o dvou věcech: Anýz a badyán. Ale LUXUSNÍ anýz a badyán! Aromaticky nejde v žádném případě o žádnou hašlerku, pendrek nebo anýzovku. Kvalita těchto dvou ingrediencí je daleko nad standardem. Během přidávání vody se navíc objeví andělika a překvapivě delikátní pelyněk. Po dokapání vody ztrácí aroma trochu na intenzitě, což je škoda. Nicméně stále jde o velice voňavou záležitost, která může dokonce připomínat některé vintage absinty. Že by "stařený" anýz a badyán?

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Plný počet.

Chuť
        18 /20
Komentář
        Hmmmm, aroma nelhalo! Hned, z první, mega-lahodný anýz s badyánem, jejichž kombo okamžitě evokuje marcipánové tóny. Nádhera! Dočista jsem zapomněl hledat pelyněk, ale je-li třeba jej hledat, není ho tam mnoho. Ale tentokrát mně to vůbec nevadí. Škoda, že dojezd je velice krátký. Jak ten marcipánový samet rychle začal, tak rychle skončil. Druhý doušek: Tentokrát trochu anděliky, zemitosti, trpkosti a tradáá na anýzovo-badyánový tobogán! Vzápětí opět smutním, že ta jízda je tak krátká. Hm, tahle sklenka bude rychle vypita. V třetím doušku se už toho moc nového neobjevuje, ale vůbec mi to nevadí, u toho marcipánu si mlaskám. Kdyby bylo více pelyňku, atakoval by tento absint plný počet.

Celkový dojem
        8 /10
Komentář
        Absint vyrobený na zakázku Christophem Racinem pro řád "badyánovců", resp. Ordre International des Anysetiers. Je nasnadě, že si řád takové jména dá na svou základní surovinu pozor. Ten anýzovo-badyánový balanc je v tomto absintu naprosto geniální! Odpůrci anýzu budou asi stejně ohrnovat nos, ale vězte, že tohle není klasická anýzovka. Tady zadavatel dodal po čertech dobré suroviny. Škoda, že mám jen vzorek, minimálně dvě láhve bych určitě koupil.


Celkové skóre na základě hodnocení: 88.2 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia