Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu http://www.absinthemafia.com/ |
|
Whisky http://www.absinthemafia.com/viewtopic.php?f=16&t=381 |
Stránka 18 z 30 |
Autor: | Martin [ stř 28. čer 2017 23:18:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Jinak ano, bude trocha whisky. Ale fakt že trocha, max 150 litrů. Na komerční bázi to destilovat nechci, takže jen pro sebe a pár kamarádů. Dostal jsem se totiž na obrovské výrobní náklady. Slad je custom peated v Bruntálu, kvasinky jsem sháněl snad tři měsíce, než se mi je podařilo přes tři ruky koupit, sladinu mi vyrobili kluci z Lucky Bastardu v Brně, u nás jsme prokvasili a zdestilovali. Z 300 litrové sladiny jsem dostal 20 litrů cca 55% whisky. Nákladově jsem na ceně desetiletého Ardbegu v maloobchodě Na to já ale kašlu, chci to mít a pít a tak to mám. Půjde to do nového sudu, který jsem koupil jen pro tento produkt. Nechám to tam tak dlouho, dokud nebudu spokojený. Pak to budu finišovat v dalším sudu. Takže vůbec netuším, kdy se to dostane ven a jestli to do té doby všechno nevypiju. Už ten dnešní new make je úžasný! |
Autor: | Tornado [ stř 28. čer 2017 23:38:56 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
J&A finish to byl světový unikát. Zatím nevím o žádné whisky, která by dozrávala v něčem po absinthu. No, a je alespoň nějaká malá šance na předběžnou rezervaci něčeho z těch max 150l? |
Autor: | Slovi [ čtv 29. čer 2017 13:38:33 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Martin píše: Takže vůbec netuším, kdy se to dostane ven a jestli to do té doby všechno nevypiju. Hah, to mi připomíná, jak jsme tuhle s otcem dělali fazolačku. Nějak jsme měli málo fazolí (takový ty červený, velký), ale říkali jsme si, že jak to je velký, že to bude cajk. No jo, ale ty fazole ne a ne změknout. Tak se polívka vařila, vařila, my furt chodili koštovat po fazoli, jestli už teda jsou a najednou koukám a tvl. dyť tam už plave v podstatě jen zelenina a voda. Tohle koštování... |
Autor: | Rafael [ čtv 29. čer 2017 18:47:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Martin píše: Jinak ano, bude trocha whisky. Ale fakt že trocha, max 150 litrů. Na komerční bázi to destilovat jsme prokvasili a zdestilovali. Z 300 litrové sladiny jsem dostal 20 litrů cca 55% whisky. Ufff... Už jsem myslel, že si po maceračních likérech zanevřel i na ovocné destiláty a zamrzající a suchem trpící ovocné sady. A že mně po absintech naučíš i pít a zajímat se o i whisky o kterých nevím skoro nic a nikdy mně nijak neoslovily... * Možná blbý dotaz, není prokvašení mladiny na 3-4% spíše o pivu než o destiláterství a whisky? |
Autor: | stego [ pát 06. říj 2017 12:26:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Miestny znalci, stojí za to kavalan whisky a keď áno tak ktorá? |
Autor: | Tornado [ pát 06. říj 2017 13:50:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
stego píše: Miestny znalci, stojí za to kavalan whisky a keď áno tak ktorá? S Kavalanem osobní zkušenosti nemám, mohu doporučit k přečtení recenze na: https://whisky.nethar.cz/forum/recenze/lahve.php#K |
Autor: | Tornado [ pát 06. říj 2017 13:50:56 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Chystáte se někdo na Whisky Life! Prague? |
Autor: | Habu [ pát 06. říj 2017 16:21:34 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Tornado píše: Chystáte se někdo na Whisky Life! Prague? Hůůůůů! Děkuji za připomenutí! Předběžně velmi ano.
|
Autor: | stego [ pát 06. říj 2017 16:35:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Whisky |
Ja som mal zatiaľ iba ich základ a také neurazí, ale nenadchne. Tasting som tesne nestihol, ale ak by ich chcel Martin dohnať v produkcii, tak by musel asi vyrúbať sad a obsadiť aj cintorín. Robia to celom vo veľkom |
Stránka 18 z 30 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |