Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://www.absinthemafia.com/

Gin
http://www.absinthemafia.com/viewtopic.php?f=16&t=373
Stránka 15 z 76

Autor:  Rafael [ pát 29. kvě 2015 14:38:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Martin píše:
A když už to tak funguje, tak jsme udělali i OMG microsite :)

Na rozdíl od spousty marketingových ginů neobsahuje OMG žádnou tajnou přísadu rostoucí v pohoří And, která se sbírá 1x ročně za svitu měsíce v úplňku.
Nemá ani žádného pra pra dědečka, který recept získal od mnicha zachráněného před inkvizicí a který recept předával z generace na generaci až do dnešních dnů. :hand

Autor:  Froggg [ pát 29. kvě 2015 14:50:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Já zas musím pochválit prezentaci. Neznám moc českých firem, které mají takto dobré prezentace produktů na webu. A teď mě tak napadá, že OMG dochází... Chce to novou lahev. A máte nějaké typy, jak je OMG nejlepší, je tu nějaký odborník přes míchačky?

Autor:  Rafael [ pát 29. kvě 2015 15:47:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Nejsem přítel míchaných nápojů, tak mně neberte moc vážně!
*
Není takového Ginu do míchaček škoda?
Martine?

Autor:  Froggg [ pát 29. kvě 2015 15:58:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Já si myslím že není, protože i v míchaném nápoji poznáš, jestli v tom je alkohol kvalitní nebo nějaká břečka. Byl jsem na pár akcích, kde byly míchané nápoje z rumů a brandy a výběr rumu nebo brandy ovlivní i chuť samotnýho míchanýho nápoje. Pravdou je, že to leze do peněz.

Jinak ale doma rumy, brandy i whisky piju čistý. Gin jak kdy, někdy s tonikem. Ale i ten tonik si to chce dobře vybrat. Ale zajímala by mě příprava i něčeho zajímavějšího, než je gin a tonik.

Autor:  Martin [ pát 29. kvě 2015 16:56:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Kvalitní gin je sakra poznat i v něčem tak jednoduchém, jako G&T. Ale zrovna u tohoto drinku zatraceně záleží na toniku. Takže žádné sladké vody ze supermarketu, ale kvalitní barmanské mixery, viz to co sami pijeme.

Já mám teď období Negroni, toho vypiju docela dost. Oblíbil jsem si i netradiční twist, kdy místo Campari použiju zelenou Chartreuse. Poměr 40 ginu - 40 - vermutu - 30 chartreuse. Je to silné, ale boží!

Autor:  Rafael [ pát 29. kvě 2015 18:26:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Mi ty mixy nechutnají, mám nějaký blok k ním. Raději vše zvlášť. Štamprličku ginu a až pak za chvíli třeba nějaký dobrý tonic. A nakonec zapít bylinným likérem.
*
Tu přílohu berte jako vtip a úplně od tématu!!!
Jako historické okénko z hospod IV. cenové skupiny.
Ale ani kdysi jako chudý študák... , jsem to nikdy nezkusil...

Přílohy:
pít.pdf [1.28 MiB]
133 krát

Autor:  Froggg [ pát 29. kvě 2015 21:17:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Martine, ty už máš docela slušné spektrum produktů, nechtěl bys zkusit, třeba i ve spojení s nějakým slušným barmanem, dát dohromady odzkoušený mixy z Tvých produktů a případně dalších doporučených od třetích stran? Já takovou věc docela oceňuju na některých výrobcích alkoholu, že mi dají typ, jak využít jejich pití osvědčeným způsobem, který považují za kvalitní. Trochu mi to taky napoví o tom, kam to směřují, co jsou zač...

Autor:  Blackhawk [ pát 29. kvě 2015 22:05:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Martin píše:
Kvalitní gin je sakra poznat i v něčem tak jednoduchém, jako G&T. Ale zrovna u tohoto drinku zatraceně záleží na toniku. Takže žádné sladké vody ze supermarketu, ale kvalitní barmanské mixery, viz to co sami pijeme.

Já mám teď období Negroni, toho vypiju docela dost. Oblíbil jsem si i netradiční twist, kdy místo Campari použiju zelenou Chartreuse. Poměr 40 ginu - 40 - vermutu - 30 chartreuse. Je to silné, ale boží!


Jak tomu drinku říkáš? :D

Autor:  Rafael [ ned 31. kvě 2015 8:26:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Martin píše:
Kvalitní gin je sakra poznat i v něčem tak jednoduchém, jako G&T. Ale zrovna u tohoto drinku zatraceně záleží na toniku. Takže žádné sladké vody ze supermarketu, ale kvalitní barmanské mixery, viz to co sami pijeme.

Já mám teď období Negroni, toho vypiju docela dost. Oblíbil jsem si i netradiční twist, kdy místo Campari použiju zelenou Chartreuse. Poměr 40 ginu - 40 - vermutu - 30 chartreuse. Je to silné, ale boží!

Martine, máš něco proti Campari, že si ho v tom Negroni, oproti klasice zaměnil?
*
Ptám se kvůli jeho způsobu výroby - inovace barviva.
*
Je to sice klasika, ale nikdy jsem to neviděl ani neochutnal - ty červce z opuncií. Jestli jsou fact jen barvivo, nebo nějak ovlivňují chuť a aroma toho Campari?

Autor:  Martin [ ned 31. kvě 2015 10:36:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gin

Právěže nic, ten twist je jen jeden z výsledků pokusů.

Campari je základ každého baru a zatraceně dobré pití samo o sobě. A jen tak mimochodem tvoří třetinu složení jednoho koktejlu z mého Top 3 žebříčku. Drobná potíž je v tom, že po všech těch letech změnili kolem roku 2008 způsob barvení. Původní broučci (košenila) byly nahrazeni chemií, třema éčkama. A tím se trochu změnila i chuť.

Sice ne výrazně, zvláště v koktejlech, ale nové Campari postrádá hloubku a intenzitu původního. Barva není tak rubínová, nové složení trošku táhne k oranžovým tónům. To vše ale poznáte asi jen při přímém porovnání vedle sebe. Každopádně původní složení je původní složení a láhve s E120 můžou být raritní.

Nevím co je k tomu vedlo. Láska k veganům, snaha o košer produkt, módní vlna brojící proti E120, nevím.

Dvě původní láhve Campari se mi podařilo najít v jednom brněnském VO. Mají jen půllitrovky, za cenu dnešních litrovek. Takže jsou u nich neprodejné, čímž mi udělali samozřejmě velkou radost. Jinak bych se k nim už nedostal.

Přílohy:
negroni.jpg
negroni.jpg [ 336.3 KiB | Zobrazeno 2619 krát ]

Stránka 15 z 76 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/