Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu http://www.absinthemafia.com/ |
|
A co cukr??? http://www.absinthemafia.com/viewtopic.php?f=14&t=212 |
Stránka 1 z 7 |
Autor: | Nihilium [ čtv 10. pro 2009 0:12:00 ] |
Předmět příspěvku: | A co cukr??? |
Hele, lidi, asi je to dementní dotaz, ale mě to nedá! Du si takhle do Tesca pro kostkovej cukr, úchvatný to český vynález, a tam regál pojímající asi tak bambilión druhů cukru. Zajímá mě jakej používáte vy? Klasiku nebo jste zkusili i nějaký špeciality? Pač cukr asi taky dokáže dost ovlivnit chuť výslednýho drinku. Bo se mejlim??? Pochlubte se, případně mě poučte pls! |
Autor: | Tuvy [ čtv 10. pro 2009 0:23:35 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Když už (a to když už zdůrazňuji) cukr použiji, tak mám koupené co je k dispozici: Český korunní kostkový (vyrobeno v EU - takže z Polska). Ale to je spíš pro Bairnsfathera, Cami (Sinopale), Antoine II. i III. spíš bez cukru. T. |
Autor: | Jenda [ čtv 10. pro 2009 0:29:49 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Můj postřeh, sice cukr moc nepouživám, ale když už tak v see-saw problém s polským šuntem, neb se to pak ucpává a odmítá to cvakat. Kostka se totiž nerozpustí, ale spíše rozsype na krupicový cukr a okamžitě se to ucpe. Při použití (zdůraznuji) českých kostek či kostek z hnědého cukru no problemo. |
Autor: | Tuvy [ čtv 10. pro 2009 12:40:47 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly. Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte. T. |
Autor: | davar [ čtv 10. pro 2009 12:49:33 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Tuvy píše: Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly. Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte. T. Martin nam tusim povidal, ze na absinthe je i nejakej specialni cukr, ktery se nejak pomaleji rozpousti nebo co. Martine, je to tak? Osobne jsem cukru na chut neprisel - horke maceraty nepiji a u kvalitnich absinthe si zase co nejvice chci uzit "koncertu" pro chutove bunky a tady IMHO cukr docela prekazi. |
Autor: | Jenda [ čtv 10. pro 2009 13:06:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Tuvy píše: Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly. Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte. T. Skoro všechny byly zrušeny po odkoupení zahraničnimi firmami, ovšem stále se drží Cukrovar Dobrovice a Cukrovar České Meziříčí. Zbytek byl srovnán se zemí (a to jsme bejvávali největší výrobce cukru na světě...) Poláci používají u výroby kostek jinou, levnější technologii, proto se divně rozpouští. |
Autor: | Martin [ čtv 10. pro 2009 16:15:46 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Mám tu zásobu absintových cukrů, které jsou součástí našich dárkových krabiček. Jsou to speciálně připravené cukry pro přípravu absintu, mají větší pórovitost a lépe se rozpouštějí. Pokud by byl zájem tak je můžu nabídnout i samostané. V tom jednom balení jsou dvě kostky v ideální velikosti na lžičku a hlavně na chuť absintu. |
Autor: | dEffect [ čtv 10. pro 2009 16:30:15 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
ja by som mal urcite zaujem |
Autor: | Tuvy [ čtv 10. pro 2009 16:42:09 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Souhlas, zájem by byl. Přece nebudu popíjet vzorek MoL s nějakým polským šmejdocukrem. |
Autor: | keltos [ čtv 10. pro 2009 16:43:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: A co cukr??? |
Jo jo, taky bych vyzkoušel.. |
Stránka 1 z 7 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |