Druhé verzi tohoto španělského kousku jsem ještě donedávna nevěnoval pozornost, ale příspěvek Briana Robinsona na facebooku si získal můj zájem.
Původní Obsello se vyrábělo ve Španělsku a v té době šlo o nejlepší španělský absint na trhu. Je to už pár let, kdy jsem jej pil, ale pamatuji si, že mi vůbec nevoněl, byť chuťově byl poměrně dobrý. Výroba po čase ve Španělsku bohužel skončila a po Obsellu se slehla zem.
Až do roku 2012, kdy Američan Bryan Alexander Davis Obsello oživil, výrobu přesunul do Kalifornie, recept upravil a pojmenoval Obsello II. Takže další absint z Ameriky, jehož dostupnost pro Evropany je opět stejná, jako iPhone pro občany KLDR.
Ale nejzajímavější na Obsellu II je jeho základ - rum! Nechce se mi Obsello II nazývat "prvním" absintem na rumové bázi, ale určitě je to raritka, kterou bych velice rád ochutnal. Před lahvováním byl navíc stařen v dubovém sudu.
http://www.drinkupny.com/Obsello_II_Abs ... /s0615.htm