Hills absinth si zaslouží své vlastní téma. Ne proto, že by Hill vyráběl kvalitní absinthe, drtivá většina absinthových labužníků se shodne na velice nízkém hodnocení tohoto produktu, jde o něco jiného. Nejen na wikipedii se lze dočíst, že Hill vyráběl absinth již za První republiky. Tuto informaci lze najít i na jiných místech a zároveň byla zmíněna i v dokumentu
Absinth Redivivus z cyklu dokumentů Vráceno v restituci. Na
http://hillsabsinth.com to zní a vypadá hezky, since 1920. Zahraniční absinthoví fandové ale začali likérce Hills rýpat do malé vady na kráse, že Hills dosud neposkytli jediný hmatatelný důkaz o tom, že absinth před 2. světovou válkou skutečně vyráběl. Dříve jsem toto popichování ignoroval, jelikož Hills absinth mě beztak nezajímal, ale zvědavost mi hloubá v hlavě díru a tak jsem v pátek 17.04.2009 odeslal email přímo na adresu, která je k dispozici na
oficiálních internetových stránkách. Dosud jsem nedostal odpověď. Pokud ji nedostanu ani do týdne, odešlu e-mail z jiného e-mailového účtu, jelikož má doména @inbox.com se teoreticky může nacházet ve SPAM blacklistu. (Ne že bych byl spammer, ale prostě se mi tyto nepříjemnosti stávají
)
Zároveň se obracím na Vás, absinthoví kolegové, stejně jako jsem tak učinil na dalších diskuzích, činím tak i zde.
Pokud máte k dispozici informaci o čemkoliv, co by skutečně dokazovalo výrobu předválečného absinthu na území tehdejšího Československa, šlo by o malou revoluci a zároveň očištění českého jména, nad kterém se stahují mraky, jenž nesou déšť v podobě překroucené historie za účelem obohacení.Předem Vám všem děkuji za snahu!